باغ دلگشا شیراز
شیراز شهری مملوء از باغهای چشم نواز و زیبا با قدمتی تاریخی است. به علت موقعیت جغرافیایی و آبوهوای مطبوع شهر شیراز، در گذشته حاکمان زیادی دست به ساخت باغ در این شهر زده اند. باغات ایرانی در سالهای قبل به دلیل پیدایش قنات، گسترش پیدا کرده و با آن پیوند دارند.
باغ دلگشا یکی از این باغها است که درختان بهارنارنجش انسان را مدهوش میکند. این باغ در شمال شرقی شهر شیراز و در فاصله ۵ دقیقه ای از آرامگاه سعدی قرار دارد. این باغ پس از فراز و فرودها و تخریب های زیاد تا به امروز، همچنان پابرجا مانده است. بر اساس روایات تاریخی تیمور گورکانی پس از دیدن این باغ به قدری شیفته زیبایی آن شد که دستور داد تا باغی مشابه باغ دلگشا شیراز در سمرقند ساخته شود.
معرفی شهر شیراز
شیراز سومین شهر قدیمی و پنجمین شهر بزرگ ایران است که بهدلیل داشتن جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی اش نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهان نیز مشهور و محبوب است. سفر به شیراز همواره یکی از مهمترین مقاصد گردشگری بسیار جذاب برای مسافران ایرانی و خارجی محسوب میشود.
دور تا دور شهر شیراز از کوه های بلند پوشیده شده است؛ با این حال درون این شهر پر است از باغ هایی دیدنی که چشمها را به خود خیره میکند. باغهایی همچون باغ جهان نما، باغ عفیف آباد، باغ ارم و باغ دلگشا. این باغها بیشترین بخش از زمان سفر به شیراز را در هر فصلی به خود اختصاص میدهند؛ تا جایی که شیراز با درختان نارنج و بوی مدهوش کننده اش در فصل بهار و برگ های زرد و نارنجیاش در پاییز یادآوری میشوند.
باغ دلگشا شیراز کجاست؟
از جمله چالش های سفرکردن به شهر شیراز این است که شما هر اندازه که وقت داشته باشید، باز برای دیدن آثار تاریخی، گردشگری و فرهنگی شهر شیراز زمان کم می آورید؛ پس برای اینکه بتوانید یک سفر هیجان انگیز را تجربه کنید، باید یک برنامه ریزی درست داشته باشید و از قبل مکانهای مورد علاقه خود در طول سفر را مشخص کنید.
باغ دلگشا یکی از کهن ترین باغهای شهر شیراز است که در شمال شرقی شهر شیراز و در ۸۰۰ متری آرامگاه سعدی قرار دارد؛ به طوری که در کمتر از ۱۰ دقیقه میتوان این مسیر را طی کرد. این باغ از یک سمت به خیابان نارنجستان و از سمت دیگر به بلوار بوستان و خیابان دلگشا محدود میشود.
درب اصلی ورودی این مجموعه در خیابان نارنجستان قرار گرفته است و به طور دقیق تر باغ دلگشا در سمت جنوب تنگ آب خان و در دامنه کوهستان قرار دارد. خیابان اصلی از مدخل در ورودی تا حوض جلوی عمارت ادامه یافته و در طرفین این خیابان دو باغچه از انواع مرکبات، درختان نارنج، نخل و گردو تشکیل می دهد.
برای دسترسی به این مکان تاریخی و زیبا شما میتوانید از ۳ مسیر تاکسی، مترو و اتوبوس شهری استفاده کنید. برای دسترسی به مسیر تاکسی از هر کجای شهر میتوانید به سمت سعدیه جنوبی، تاکسی گرفته و در خیابان نارنجستان پیاده شوید.
جهت استفاده از خط اتوبوس باید از مسیر پایانه شهید دستغیب، بلوار نارنجستان، پایانه نمازی استفاده کنید؛ از طریق این خط میتوانید در ایستگاه باغ دلگشا پیاده شوید.برای رفتن به باغ دلگشا از طریق مترو میتوانید در ایستگاه ولیعصر که نزدیکترین ایستگاه به باغ است، پیاده شده و با عبور از بلوار سلمان فارسی و سپس بلوار هفت تنان، به باغ دلگشا برسید.
تاریخچه باغ دلگشا
گرچه ایده اولیه ساخت این باغ از کوروش هخامنشی بوده است اما قدمت ساخت باغ دلگشا به دوره ساسانی بازمیگردد؛ زیرا گسترش باغسازی در این دوره رواج پیدا کرده بود. پس از دوره ساسانی در زمان صفویه باغ دلگشا یکی از مهمترین و زیباترین محلهای تفریحی برای گردشگران اورپایی محسوب میشده که هر ساله توریستهای زیادی برای دیدن آن جذب میشدند.
پس از زمان صفویان و در زمان تیموریان این مجموعه در اوج دوران خود به سر میبرد؛ به گونه ای که تیمور گورکانی پس از دیدن باغ دلگشا شیفته آن شد و دستور ساخت باغی با همین ساختار و نما را در شهر سمرقند داد. در دوره افشاریه نیز باغ دلگشا بسیار مورد توجه بود و در آبادترین حالت خود قرار داشت؛ اما با گذر زمان به خصوص در دوره نادر شاه افشار تا شروع دوران زندیه این باغ دچار آسیب های فراوان و جدی شد.
طولی نکشید که باغ دلگشا در دوران کریم خان زند مجددا مورد توجه قرار گرفت و پس از مرمت به اوج شکوه قبلی خود بازگشت. برخی از ساختمان های جدید این باغ به دلیل تغییراتی است که در دوره قاجار در آن ایجاد شده است.
در دروان قاجاریه احیای باغ دلگشا توسط شخصی به نام حاج ابراهیم عمادالدوله شیرازی صورت گرفت. پس از حاج ابراهیم عمادالدوله این باغ مجددا به مخروبه تبدیل شد تا اینکه در سال ۱۳۳۶ توسط نواب رضا قلی میرزا دوباره مرمت و بازسازیهای مکرری روی این باغ انجام گرفت. ۳۰ سال بعد توسط میرزا علی اکبر قوام الملک ایوان و ستون های عمارت و نیز در ضلع شرقی باغ، حمامی توسط پسرش بنا شد. در حال حاضر باغ دلگشا در تملک شهرداری قرار دارد و در زمره آثار میراث فرهنگی قرار گرفته است.
قدمت باغ دلگشا
دو فرضیه در مورد قدمت این باغ وجود دارد. برخی مورخین اعتقاد دارند که قدمت باغ به دوران ساسانیان و دوران پیش از آن یعنی ۱۳۵۰ سال قبل باز میگردد. به دلیل قرار گرفتن باغ دلگشا روبهروی آثار دوره ساسانی مثل قلعه کهن دژ و چاه های قلعه بندر و دختر، این فرضیه برای قدمت این مجموعه تاریخی مطرح میشود.
در سفرنامه جیمز موریه (دیپلمات و نویسنده بریتانیایی درباره فتحعلی شاه) نوشته شده که قدمت ساخت باغ دلگشا مربوط به زمان زندیه است. همچنین برخی منابع تاریخی دیگر نیز ساخت باغ را به دوره آل اینجو و آل مظفر نسبت داده است. با این حال فرضیه اول از همه درست تر بنظر میرسد.
در اسناد تاریخی، باغ دلگشا در ۶۰۰ سال قبل در اوج شکوه و زیبایی خود قرار داشته است، به طوری که تیمور لنگ پس از بازدید و مشاهده این باغ، دستور ساخت باغی مشابه با باغ دلگشا با همین نام در شهر سمرقند را صادر کرده است. به نظر میرسد که این باغ در طی زمان از بین رفته است؛ چراکه در حال حاضر هیچ نشانی از این باغ در سمرقند یافت نمی شود.
شکوه مثال زدنی باغ دلگشا برای ۳۰۰ سال ادامه داشت تا اینکه در جریان طغیان محمد تقی خان شیرازی در سال ۱۱۵۰ در برابر نادر شاه، این باغ به محاصره نیروهای نادر شاه درآمده و ویران شد. در دوران قاجاریه، حاج ابراهیم خان کلانتر که در آن زمان حاکم فارس در دوران آقا محمد خان قاجار بود، تصمیم به احیا و آبادانی مجدد باغ گرفت؛ اما متاسفانه بعد از مرگ او مجموعه عظیم باغ دلگشا مجددا ویران شد.
آشنایی با باغ دلگشا شیراز
باغ دلگشا شیراز از جمله قدیمی ترین باغات شیراز محسوب میشود. شکل این باغ به صورت مستطیل با مساحتی حدود۶ هکتار است که در طول تاریخ دستخوش تغییرات زیادی شده است؛ به طوری که گاهی اوقات از نو ساخته شده و گاهی نیز مرمت و بازسازی شده است. یکی از دلایلی که تمایل زیادی به بازسازی این باغ توسط حاکمان وجود داشته، محل قرارگیری آن بر سر راه قنات است؛ لازم به ذکر است که آب لازمه درختان موجود در این بنای تاریخی، از همین قناتها تامین می شدند.
بسیاری باغ دلگشا را باغ بهار نارنج میخوانند؛ چراکه در این باغ بیش از ۳ هزار اصله درخت نارنج در دل خاک ریشه دارد و با پایان ماه فروردین و ورود به ماه اردیبهشت این درختان همگی با هم شکوفه داده و عطر دل انگیز خود را در تمام فضا پخش میکنند.
باغ دلگشا شیراز علاوه بر درختان نارنج پر از درختان پرتقال، سرو، گردو، نخل، کاج، ارغوان و تعدادی درخت تزئینی است که در پیاده روهای باغ سر برافراشته و فضای خاص و زیبایی را به وجود آورده اند. تعجبی ندارد که اگر بدانید نام باغ دلگشا در ۷ مهر ماه سال ۱۳۸۱ بهعنوان یکی از اولین باغات ایرانی در لیست میراث ملی ایران ثبت شده است. در واقع میتوان گفت این باغ یکی از ارزشهای ملی ایران محسوب میشود و از اهمیت بالایی برخورد دار است.
جشن های برگزار شده در باغ دلگشا
باغ دلگشا، نگین سبز شیراز، در طول تاریخ خود، میزبان جشن ها و مراسم باشکوهی بوده است که هر کدام، برگ زرینی در تاریخ این شهر کهن به شمار می آیند. از جشن های باشکوهی که در این باغ برگزار شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد.
جشن های دوران صفویه
در دوران شکوه صفویه، باغ دلگشا به عنوان یکی از تفرجگاههای اصلی شاهان و درباریان مورد استفاده قرار میگرفت و جشن های متعددی در آن برگزار میشد. از جمله این جشنها میتوان به جشنهای نوروز، عید فطر، و شب یلدا اشاره کرد. این جشنها با شکوه و جلال فراوان و با حضور گروه های موسیقی، رقاصان و شاعران برگزار میشد و اطعمه و اشربه های لذیذ در اختیار مدعوین قرار می گرفت.
جشن های دوران قاجار
در دوران قاجار نیز باغ دلگشا همچنان رونق خود را حفظ کرد و شاهد برگزاری جشنهای متعددی بود. از جمله این جشنها میتوان به جشنهای عروسی شاهزادگان، جشن های پیروزی در جنگ و جشنهای ملی اشاره کرد. این جشنها نیز با شکوه و جلال فراوان و با حضور گروههای موسیقی، رقاصان و شاعران برگزار میشد.
جشنهای دوران معاصر
در دوران معاصر نیز باغ دلگشا کاربری خود را به عنوان یک مکان فرهنگی و تاریخی حفظ کرده است و همچنان شاهد برگزاری جشنهای مختلفی در آن هستیم. از جمله این جشنها میتوان به جشنوارههای گل و گیاه، جشنوارههای موسیقی سنتی و جشنواره های شعر و ادب اشاره کرد. این جشنها با هدف حفظ و احیای فرهنگ و هنر ایرانی و با حضور گردشگران و مردم شیراز برگزار میشود. باغ دلگشا، نه تنها به خاطر زیبایی های طبیعی خود، بلکه به خاطر جشنهای باشکوهی که در آن برگزار شده است، در تاریخ شیراز جایگاه ویژه ای دارد.
چند نکته کوتاه:
برای اطلاعات بیشتر در مورد جشن های برگزار شده در باغ دلگشا، میتوانید به کتابها و مقالات مربوط به تاریخ شیراز و یا به وب سایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس مراجعه کنید.بازدید از باغ دلگشا و شرکت در جشنهای آن، می تواند تجربهای لذت بخش و به یاد ماندنی برای شما باشد.
معماری باغ دلگشا شیراز
باغ دلگشا شیراز همچون دیگر باغهای ایرانی دارای دیوارهای بلند در اطراف، عمارتی چشمنواز در مرکز باغ، به همراه جویهای آب و حوضهای بزرگ در روبهروی عمارت است که از آب قنات سرچشمه میگیرند. جالب است بدانید آبی که در این باغ جریان دارد، از چشمه قنات آرامگاه سعدی سر چشمه میگیرد. در ادامه بهصورت مفصل به معرفی بخشهای مختلف باغ دلگشا شیراز میپردازیم.
محوطه باغ
همان طور که گفته شد، باغ دلگشا تمامی ویژگی هایی که، یک باغ اصیل ایرانی باید آن را داشته باشد، داراست. دو جوی آب که شمال را به جنوب و شرق را به غرب باغ متصل میکنند، باعث شده تا باغ دلگشا به ۴ قسمت کوچکتر تقسیم شود. مساحت این باغ ۵/۷ هکتار و به شکل مستطیل است. حدود ۳ هزار اصله درخت نارنج و چندین درخت تزیینی دیگر نیز، محوطه حیاط باغ را پوشانده است.
قرار گرفتن باغ در مسیر یک نهر آب، از دیگر عناصر معماری ایرانی است که در باغ دلگشا شیراز به کار رفته است. درختان بهار نارنج در مسیر آب زلال و پاک قنات گذران سعدی قرار داشته و از این آب سیراب میشوند. در قسمت میانی باغ به کوشک و عمارت اصلی میرسیم. در قسمت جلویی ساختمان حوض آبی قرار دارد که در انتهای مسیر خود به حوض دیگری میرسد.
اولین چیزی که پس از ورود به باغ به چشم می خورد، حوض هشت ضلعی و فواره های واقع در حیاط باغ است. آبی که درون جویها در کل باغ در جریان است، در نهایت وارد این حوض میشود. فاصله بین دو حوض تا عمارت با درختان نخل و نارنج تزئین شده اند که میتوانید از سایه آن لذت ببرید.
عمارت کلاه فرنگی
سرسبزی و بوی بهارنارنج با ورود به این باغ شما را مدهوش میکند در ادامه با دنبالکردن جوی آب به مرکز باغ هدایت میشوید؛ جایی که عمارت کلاه فرنگی در آن قرار دارد و توجه شما را به خود جلب می کند. عمارت باغ دلگشا همچون بنای باشکوه در وسط باغ خود نمایی می کند. از همین رو پادشاهان زیادی از سلسله های مختلفی از آن به عنوان تفرجگاه محبوب خود در فصول مختلف استفاده میکردند.
طراحی معماری عمارت های کلاه فرنگی به صورت شش وجهی یا هشت وجهی و ارتفاع نسبتا بلندی که دارند به تمامی نقاط باغ اشراف دارند. سقف عمارت های کلاه فرنگی اغلب به شکل گنبدی یا شیروانی ساخته شده اند. عمارت کلاه فرنگی باغ دلگشا شیراز متشکل از ۳ طبقه و دو درب ورودی در دو طرف آن است.
عمارت موجود در میانه باغ به شیوه کاخ های ساسانی بیشاپور ساخته شده است. پس از ورود به این ساختمان با یک تالار بزرگ روبه رو میشویم که این تالار شامل ۴ شاهنشین است. حوضی ۸ ضلعی با کاشی های آبی رنگ در میانه شاهنشین قرار دارد که با فواره هایی که دارد، منظرهای خاص و جذاب به ساختمان بخشیده است. ایوان بزرگ که با دو ستون در طبقه میانی آن قرار دارد، رو به استخر بوده و پیرامون آن اشعاری از شوریده -یک شاعر عهد صفوی- با خط نستعلیق نوشته شده است.
دیوار و سقف ساختمان نیز با گچبری، آیینه کاری و نقاشی های باشکوه و چشم نواز تزئین شده اند. لازم به ذکر است که این تزئینات در طول تاریخ بسته به سلیقه ساکنان آن مدام تغییر کرده تا در نهایت به شکل کنونی درآمده است.
در قسمت شمالی ساختمان باغ دو ایوان کوچک وجود دارد که جلوی هر یک از این ایوانها دو ستون قرار گرفته است. در قسمت جنوبی ساختمان باغ دلگشا نیز ایوانی با دو ستون سنگی وجود دارد. حجاری ستونها ساده است و ما فقط در سر ستونها شاهد مقرنس های زیبا هستیم که در عین سادگی، زیبایی خاصی را به ستونها بخشیده است. شاهنشین و تالار طبقه دوم نیز در قسمت بالای ایوان قرار گرفته است.
موزه
در طبقه دوم عمارت باغ دلگشا شیراز تالاری بزرگ با پنجره های چوبی مشبک قرار دارد که چشم انداز آن به حوض پیشروی ساختمان و نمای جلوی باغ است. ایوان طبقه دوم ۳۰ سال پس از احداث بنای اصلی ساخته شده است. سقف این ایوان از جنس چوب است که بر روی آن با رنگ و روغن نقاشیهای خاصی کشیده شده است. سقف اصلی ساختمان به شکل گنبد بوده و نورگیر و هواکشی در میان آن قرار دارد.
از این ساختمان امروزه برای نگهداری اشیای تاریخی همچون سکه، رادیو و لباس استفاده میشود؛ طبقه اول محل نگهداری سکه های باستانی، اسکانسهای مربوط به دوره پهلوی، ظروف تاریخی، تمبرهای قدیمی، تابلو فرشهای نفیس تاریخی، کبریت، دوچرخه، نقشه های قدیمی ایران و یک قرآن نفیس است که بر روی پوست آهو نوشته شده و متعلق به دوران سلجوقیان است؛ این بخش در واقع موزه این عمارت تاریخی محسوب میشود.
قسمت عجیب و در عین حال جذاب این موزه که در طبقهای دیگر واقع شده، مجموع های ارزشمند متشکل از ۵۰ رادیوی قدیمی است. یکی از این رادیوها ساختار مهندسی عجیب و جالبی دارد؛ به طوری که با نفت کار میکند. این موضوع این رادیوها را از دیگر نمونهها متمایز ساخته است.
پلن باغ دلگشا
باغ دلگشا یکی از نمونههای برجسته باغهای ایرانی است که با طراحی منحصر به فرد خود، نمایانگر هنر باغسازی ایرانی است. این باغ به شکل مستطیلی طراحی شده و از سه بخش اصلی شامل یک عمارت مرکزی، بخشهای باغی با درختان و گیاهان متنوع، و حوضچهها و جویبارهای آب تشکیل شده است. عمارت مرکزی که در قلب باغ قرار دارد، به عنوان نقطه تمرکز و مرکز توجه باغ عمل میکند و با استفاده از آجرهای رنگارنگ و کاشیکاریهای زیبا تزئین شده است.
محورهای اصلی باغ با جویبارها و راهروهایی که به سمت عمارت مرکزی هدایت میشوند، طراحی شدهاند. این جویبارها از قناتها و چشمههای اطراف تغذیه میشوند و با جریان آب خود، حس تازگی و سرزندگی را به باغ میبخشند. حوضچههای متعدد که در نقاط مختلف باغ قرار گرفتهاند، بازتاب زیبایی از آسمان و درختان اطراف را ارائه میدهند و با ترکیب آب و گیاهان، فضایی آرامشبخش را ایجاد میکنند.
بخشهای مختلف باغ با درختان بلند نارنج، سرو، و کاج پوشیده شدهاند و گلهای رنگارنگی که در میان آنها کاشته شدهاند، زیبایی خاصی به فضای باغ میبخشند. طراحی باغ به گونهای است که بازدیدکنندگان را به قدم زدن در مسیرهای پر پیچ و خم وادار میکند و آنها را از یک منظر زیبا به منظر دیگر هدایت میکند. این ساختار هندسی و هماهنگ، یکی از ویژگیهای برجسته پلن باغ دلگشا است که باعث میشود هر بازدیدکنندهای بتواند از زیباییهای متنوع و چشمنواز آن بهرهمند شود.
باغ دلگشا شیراز ساعت بازدید و بلیط
آدرس دقیق باغ دلگشا، استان فارس، شهر شیراز و محله سعدیه جنوبی است. این باغ در سمت شمال شرقی شیراز و در ضلع جنوبی تنگ آب خان واقع شده است. همانطور که پیشتر گفته شد این باغ با آرامگاه سعدی فاصله اندکی دارد؛ تا جایی که با پای پیاده تنها ظرف ۵ الی ۱۰ دقیقه، میتوان آن را طی کرد.
باغ دلگشا در نیمه ابتدایی سال از ساعت ۸ تا ۱۱ شب و در نیمه دوم سال از ساعت ۸ تا ۱۰ شب باز است. به جز روزهای تاسوعا عاشورا، شهادت امام علی (ع)، رحلت رسول اکرم (ص)، شهادت امام جعفر صادق (ع) و رحلت امام خمینی (ره)، همه روزه در ساعات گفته شده باغ دلگشا میزبان علاقمندان و گردشگران خود است.
برای حضور در مجموعه باید دو بلیط تهیه شود. یکی از بلیطها برای حضور در باغ و دیگری برای حضور در عمارت استفاده میشود. البته به گفته برخی بازدید کننده ها، برای بازدید از محوطه باغ ممکن است پولی دریافت نشود.
بهترین زمان بازدید از باغ دلگشا
زیبایی های شهر شیراز به فصل و زمان خاصی محدود نمیشود و در هر موقع از سال جذابیتهای خاص خود را دارد؛ با این حال در اردیبهشت، شیراز همانند تکه ای از بهشت میشود. بوی خوش و مدهوش کننده بهار نارنج که در سراسر شهر حس میشود، در کنار باغ های مملوء از درخت بهار نارنج، بهاری دل انگیز را برای هر بازدید کنندهای به وجود می آورد. با این حال باغ دلگشا به دلیل وجود فضای سرپوشیده عمارت، در هر فصل حتی در فصول سرد سال نیز، قابلیت بازدید دارد.
دیدنی های اطراف باغ دلگشا
اگر برای تماشای باغ دلگشا به شهر زیبا و تاریخی شیراز سفر کرده اید، حیف است که به بازدید از سایر مکان های گردشگری، فرهنگی و تاریخی این شهر زیبا نروید. از جمله دیدنی های اطراف باغ دلگشای شیراز که در اطراف این باغ قرار دارد و میتوانید در کنار بازدید از این مجموعه تاریخی، از آن هم بازدید کنید، آرامگاه سعدی است؛ آرامگاه سعدی در فاصله حدود یک کیلومتری از باغ قرار دارد و بهسرعت میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
یکی دیگر از این مکانها که در نزدیکی باغ دلگشا واقع شده، آرامگاه حافظیه شیراز است که حدود ۲/۲ کیلومتری از باغ، فاصله دارد و دیدن آن خالی از لطف نیست. مسجد نصیرالملک یا مسجد صورتی که در فاصله تقریبی ۳/۴ کیلومتری از باغ قرار گرفته، از دیگر دیدنی های شهر شیراز است. کاشی کاری های این مسجد از ارزنده ترین و زیباترین کاشی کاری های مساجد ایران و جهان به شمار میرود.
موزه هفت تنان که در فاصله ۱/۵ کیلومتری از باغ دلگشا قرار دارد، از دیگر مکان های دیدنی است که در کنار باغ دلگشا میتوانید در برنامه سفر خود قرار دهید. مقصود از هفت تنان به دلیل وجود هفت قبری است که در این باغ آرام گرفته اند. این ۷ قبر متعلق به هفت عارف مشهور ایرانی است که در دامنه کوه چهل مقام به خاک سپرده شده اند.
البته این باغ از زمانی که به سازمان میراث فرهنگی سپرده شده، به موزه سنگ تغییر نام داده است. در موزه سنگ نمونه هایی کمیاب و باارزش از کتیبه های باستانی و سنگ های تاریخی نگهداری میشود. سنگ نوشته های موجود در موزه سنگ متعلق به قرن ۳ تا ۱۱ هجری قمری بوده و از قدیمی ترین آثار این موزه به شمار میروند. جاذبه های دیگری مانند خانه زینت الملک، حمام وکیل، خانه شاپوری، ارگ کریم خان زند و مدرسه خان در نزدیکی باغ دلگشا قرار دارند که در طول سفر خود میتوانید از آنها نیز بازدید کنید.تنگ رغز داراب نیز یکی دیگر از مناطقی هست که ما به شما پیشنهاد میکنیم از ان دیدن کنید و به ابشار ها و حوضچه های ان سری بزنید.
در همسایگی باغ دلگشا چه بخوریم و کجا بنوشیم؟
باغ دلگشا یکی از جاذبههای دیدنی شیراز است که در گشت و گذار در آن، هوس چشیدن طعمهای اصیل ایرانی و نوشیدن قهوهای دلچسب به سرمان میزند. خبر خوش این است که در اطراف این باغ، گزینههای متنوعی برای رفع این نیازمان وجود دارد.
رستوران سرای مهر
فضایی سنتی و خاطرهانگیز: این رستوران در سرای مشیر، نزدیک به مجموعه وکیل، قرار دارد و با ارائه غذاهای خوشمزه ودیزی و کلم پلوی مخصوص، تجربهای منحصر به فرد را برایتان رقم خواهد زد.
آرامش در فضایی دنج: برخلاف رستوران شلوغ شرزه، در سرای مهر میتوانید با خیالی آسوده و بدون معطلی، غذایتان را میل کنید و از اوقاتتان لذت ببرید.
دسترسی آسان: این رستوران تنها 7 دقیقه با باغ دلگشا فاصله دارد. فقط یادتان باشد که اگر با ماشین شخصی میروید، ممکن است مشکل جای پارک داشته باشید.
کافی شاپ ارامگاه سعدی
موقعیت عالی: این کافی شاپ درست در جوار آرامگاه سعدی واقع شده و مکانی ایدهآل برای استراحت بعد از گشت و گذار در این بنای تاریخی است.
منوی متنوع: کافی شاپ آرامگاه سعدی با منوی پربار و قیمتهای مناسب، رضایت هر مشتری را جلب میکند.
دسترسی آسان: این کافی شاپ نیز در چند قدمی باغ دلگشا قرار دارد.
کافه فردوسی
محبوب و پرطرفدار: این کافه مشهور، به تنهایی یکی از جاذبههای شیراز محسوب میشود و همیشه پر از گردشگران است.
تنوع در منو: در کافه فردوسی میتوانید انواع غذاهای گیاهی و غیر گیاهی،نوشیدنیهای سرد و گرم و دسرهای خوشمزه را با کیفیتی عالی امتحان کنید.
اینترنت رایگان: اگر به دنبال مکانی برای کار یا گشت و گذار در دنیای مجازی هستید، اینترنت رایگان کافه فردوسی به کارتان خواهد آمد.
دسترسی آسان: کافه فردوسی در فاصله بسیار کوتاهی از باغ دلگشا واقع شده است.
رستوران شرزه
علاوه بر گزینههای بالا، رستوران شرزه نیز در همین حوالی قرار دارد و میتوانید برای صرف غذا به آن سر بزنید.
سخن پایانی
مجموعه تاریخی باغ دلگشا شیراز در بطن خود یک قدمت و فرهنگ ۱۳۰۰ ساله و بسیار غنی برای ما به یادگار مانده است. اگر به شیراز سفر کردید، حتما سری به این باغ بزنید و ساعاتی را به قدمزدن در سایه درختان بهار نارنج و بوییدن عطر آنها اختصاص دهید؛ به خصوص در فصل بهار و اردیبهشت ماه که زمان شکوفه زدن نارنج هاست، بازدید از باغ دلگشا میتواند تجربهای خاص و غیرقابل وصف باشد.
البته به خاطر داشته باشید که زیبایی شهر شیراز به این باغ محدود نمیشود و شما میتوانید با بازدید از باغها و مکانهای تفریحی دیگر شهر شیراز که در نزدیکی باغ دلگشا قرار دارد، زیبایی های دیگر این شهر را بشناسید و از تماشای آن، نهایت لذت را ببرید.
سوالات متداول
باغ دلگشا در کدام شهر است؟
باغ دلگشا در شهر شیراز واقع در استان فارس قرار گرفته است.
آدرس باغ دلگشا شیراز کجاست؟
باغ دلگشا در بلوار دلگشا و خیابان نارنجستان واقع شده است.
چگونه به باغ دلگشا شیراز برویم؟
اگر قصد دارید با خودروی شخصی خود به شیراز سفر کنید، بعد از گذشتن از دروازه قرآن، وارد بلوار هفت تنان شده و سپس به خیابان نارنجستان بروید تا ورودی باغ دلگشا را ببینید. همچنین میتوانید از طریق ناوگان حملونقل عمومی شهری مثل تاکسی، اتوبوس و مترو نیز به این مجموعه دسترسی داشته باشید.
صاحب باغ دلگشا شیراز چه کسی است؟
از صاحب باغ اطلاعاتی در دسترس نیست.
قدمت باغ دلگشا به چه زمانی باز می گردد؟
سابقه آبادانی باغ دلگشا به زمان قبل از اسلام و دوره ساسانیان برمیگردد.
یک پاسخ
یکی از بهترین جاهای دیدنی که تا به حال رفتم