حافظیه شیراز

اگر می­خواهید به مکانی سفر کنید که مهد آرامش، ادب، فرهنگ و هنر باشد، حافظیه شیراز می­تواند تمام خلاء درونی شما را برای بازدید از یک مکان مملوء از حس خوب، پر کند.

یکی از زیباترین و محبوب ­ترین جاهای دیدنی شیراز، حافظیه می­باشدکه به سبب قرار گرفتن آرامگاه حافظ در آن، شهرت زیادی پیدا کرده است. حافظیه جزئی از یک مجموعه قبرستان است که در بخش جنوبی دروازه قرآن، دروازه معروف شیراز، قرار دارد. خواجه شمس ­الدین محمد شیرازی معروف به لسان الغیب، اشعار گرانبها، خاص و متنوعی را از خود به یادگار گذاشته است که تک تک آن­ها افزون بر ارزش معنایی، ارزش ساختاری دارند و به عنوان گنجینه ­ای از قدیم شناخته می­شوند. به گونه­ ای که هر ساله گردشگران زیادی از داخل و خارج ایران برای بازدید از آرامگاه شاعر بزرگ قرن هشتم حافظ، به شیراز مهد فرهنگ و هنر سفر می­ کنند.

خوب است اشاره کنیم که حافظیه شیراز تنها یک آرامگاه نیست و بخش­های متنوعی دارد که نشان از معماری فوق­ العاده و اهمیت این بنای تاریخی دارد. همچنین که فضای سبز و روح­ انگیز حافظیه هم می­تواند دلیل خوبی برای تمنای چشمان بازدیدکنندگان در ملاقات آرامگاه حافظ به شمار آید. به همین سبب قصد داریم در ادامه این مطلب به نقد و بررسی، تک تک مفاهیم مهم در رابطه با آرامگاه مرحوم لسان الغیب بپردازیم؛ به طوری که با نقطه پایانی این متن، دیگر هیچ سوال بی ­پاسخی ذهن شما را در مورد حافظیه شیراز به خود معطوف نکند.

حافظیه شیراز

معماری حافظیه | معمار حافظیه کیست؟ حوض حافظیه | استخر روباز حافظیه شیراز

معمار حافظیه شیراز آندره گدار (Andre Godard)، طراح فرانسوی است که در سال 1881 میلادی چشم به جهان گشوده است. این طراح ماهر و توانمند پس از فارغ­ التحصیلی در دانشکده هنرهای زیبای پاریس در رشته معماری و باستان­ شناسی، به سمت معماری شرق سوق پیدا کرد و علاقه او به معماری ایرانی، منجر شد که در این زمینه شروع به فعالیت کند. خوب است اشاره کنیم که بخش بزرگی از معماری ­های بزرگ و معروف ایرانی، به این شخص اختصاص دارد. به طوری که افزون بر حافظیه شیراز، طراحی و سرپرستی موزه ایران باستان، سعدیه شیراز، کتابخانه ملی ایران و دانشگاه جندی شاپور اهواز نیز به دست معمار حاذق فرانسوی طراحی شدند.

در خصوص حوض حافظیه و استخر روباز حافظیه شیراز نیز باید بگوییم که در محوطه آرامگاه، افزون بر درخت­های نارنج زیبا، دو حوض­ مستطیلی شکل وجود دارند که زیبایی محیط را چندین برابر افزایش می­دهند. این دو حوض در قسمت شرقی و غربی حافظیه قرار دارند و منبع آب حوض­ های بزرگ باغ ورودی هستند.

معماری فوق­ العاده و بی­نظیر حافظیه شیراز، ویژگی­ های فوق­ العاده­ ای را برای این بنا به دنبال دارد:

✓ سنگ مزار حافظ، از سطح زمین یک متر ارتفاع دارد و از طریق پنج ردیف پلکان مدور مورد احاطه قرار گرفته است.

✓ مساحت حافظ­ شناسی 330 مترمربع و مساحت کتابخانه نیز 440 مترمربع است؛ البته فروشگاه نیز در این مجموعه وجود دارد.

✓ نگاشته شدن غزل­ هایی از دیوان حافظ بر روی دیوارهای حیاط شمالی به خط امیرالکتاب حاج میرزا عبدالحمید ملک الکلامی کردستانی، بی­ نقص ­ترین نما را برای حافظیه به ارمغان آورده است.

ویژگی­ های طراحی فوق­ العاده حافظیه شیراز به همین چند مورد ختم نمی­ شود؛ اما حیف که کلمات از بیان آن­ همه زیبایی عاجزند. در خصوص نماد شناسی معماری حافظیه نیز باید اشاره کنیم که طراح این آرامگاه را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم کرده است که بخش جنوبی آن نمادی از دنیای مادی با ظاهر فریبنده معرفی می­شود. همچنین بالا رفتن از ایوان نیز به معنای معراج عرفانی و سیر و ملوک در دنیای ملکوت معرفی می­شود. به صورت کلی اگر بخواهیم تک تک نمادهای آرامگاه حافظ و طریقه طراحی آن را بررسی کنیم، به مفاهیم عمیق و چالش­ برانگیزی دست پیدا می­کنیم.

معمار حافظیه

تاریخچه حافظیه

معمار برجسته و هنرمند آرامگاه حافظ یعنی آندره گدار در سال 1315، حافظیه را متناسب با شخصیت بزرگ حافظ طراحی کرد. این آرامگاه با تلاش­ و کوشش بی­ وقفه علی اصغر حکمت ساخته شد و در نتیجه تلاش وی و طراحی بی­نظیر آندره، در نهایت حافظیه شیراز به یکی از آرامگاه­ های زیبای ایران تبدیل شده است. 

خوب است اشاره کنیم که حافظیه شیراز در طی سالیان متعدد، مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفته است و مهم­ترین آن به دوران میرزا ابولقاسم گورکانی بازمی­گردد. به گونه ­ای که در طول 160 سالی که این عمارت پس از بنا شدن توسط کریم­خان زند، برقرار بود، بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. ضمن اینکه مجری طراحی و بازسازی این بنا، علی ریاضی، رئیس اداره آموزش و پرورش فارس و سرپرست آن نیز علی سامی بوده ­اند. 

تاریخچه حافظیه

نوروز حافظیه (حافظیه در عید)

حافظیه در نوروز رنگ و بوی بی­نظیر و بی­ سابقه­ ای به خود می­گیرد که در هیچ کجای ایران زمین نمی­توان همانندش را یافت. به گونه ­ای که لحظه تحویل سال در حافظیه مملوء می­شود از مسافران و شیرازی­ های عزیزی که زیبایی بهار را چندین برابر می­کنند. درختان با رنگ سبز بهار آمیخته می­شوند و نسیم ملایم عطر بهار نارنج را در جای جای حافظیه به مشام مردم می­رساند. به گونه­ ای که حافظیه در عید به عنوان یکی از پربازدیدترین اماکن تاریخی جهان شناخته می­شود و مراسم تحویل سال در این مکان، یک بخش جدانشدنی از حافظیه است. 

بنابراین اگر می ­خواهید حافظیه را در اوج شلوغی و ازدحام مشاهده کنید و از قدرت و نفوذ اشعار آن در قلب­ های ایرانی آگاه شوید، در زمان تحویل سال، حافظیه را انتخاب کنید تا با جشنی با شکوه به همراه ذوق و شوق خیلی عظیمی از مردم روبه ­رو شوید.

نوروز حافظیه

قیمت بلیط و ساعت کار حافظیه شیراز

با وجود نوسانات بازار اقتصادی ایران، قیمت بلیط حافظیه شیراز، طی زمان­ های مختلف متغیر بوده و سیر صعودی داشته است. در حال حاضر قیمت بلیط حافظیه شیراز برای ورودی گردشگران داخلی، 30 هزار تومان و برای ورودی گردشگران خارجی، 250 هزار تومان است.

به منظور تهیه بلیط حافظیه شیراز، روش­های متعددی وجود دارد. می­توانید به سامانه فروش اینترنتی بلیط امکان گردشگری مراجعه نمایید و بلیط خود را به تعداد دلخواه، آنلاین تهیه کنید. همچنین امکان مراجعه حضوری و خرید بلیط از طریق دستگاه­ های اتوماتیک موجود در ورودی حافظیه نیز برای شما وجود دارد؛ که دراین صورت شما بلیط را از گیشه­ های فروش بلیط تهیه می­ کنید.

طبق آخرین گزارش به دست آمده ساعت کار حافظیه به سبب استقبال بی­ نظیر مردم از این امکان، بیش از سایر اماکن تاریخی است و در حال حاضر امکان مراجعه به حافظیه شیراز از ساعت 08:00 صبح الی 22:00 شب برای گردشگران و ساکنین شهر وجود دارد.

تلفن حافظیه شیراز

با توجه اینکه ممکن است در روزهای خاصی چون تعطیلات رسمی اعم از شهادت امامان، تعمیر و بازسازی و یا اعلام دولت، بسته باشد؛ خوب است اگر از راه دور برای بازدید از حافظیه به شیراز سفر می­کنید،با دفتر مدیریتی حافظیه تماس بگیرید و برنامه کاری این مکان را در همان لحظه دریافت کنید. چرا که ممکن است اغلب مقالات و گزارش­های اینترنتی بروز نباشند و اطلاعات اشتباهی و قدیمی در باب ساعت کاری، قیمت بلیط و.. را در اختیار شما قرار دهند. لذا شماره تلفن ثابت حافظیه را داشته باشید تا بتوانید در هر لحظه با مجموعه کاری این مکان تماس بگیرید:

شماره تلفن حافظیه: 07132284552

حافظیه در بهار

بی ­شک اوج آرامش، زیبایی، احساس و هماهنگی با طبیعت را می ­توانید در بهار حافظیه یافت که جلوه دیگری از چهار فصل ایران را با آفتاب دل­ انگیز و سبزی خود به رخ می­ کشد. هر چقدر در مورد زیبایی و بی­ همتا بودن حافظیه در بهار بگوییم، اغراق نکرده­ ایم. 

البته که حافظیه شیراز در هر لحظه و هر فصلی فوق ­العاده است اما در بهار عطر و بوی دیگری دارد. در فصل بهار بوی درختان بهار نارنج دست به نسیم ملایم بهاری داده و با سرسبزی درختان همراه می­ شوند و به نوازش گل­های رنگارنگ می­روند، همچنین در این فصل می توانید از تنگ رغز داراب دیدن کنید.

فصل بهار در حافظیه جلوه دیگری از زیبایی را به تصویر می­ کشد و دقیقا زمانی که با اشعار ناب حافظ آمیخته می­شود، نهایت هنر و آرامش را به ارمغان می ­آورد. لذا اگر به دنبال زیبایی در حافظیه می­گردید و می­خواهید با تمام وجودتان تلفیقی از شعر و طبیعت را ببینید، در فصل بهار خود را به دستان گرم و پرمحبت حافظیه بسپارید.

حافظیه در بهار

شب های حافظیه شیراز

ما از زیبایی حافظیه شیراز در فصل بهار گفتیم اما آیا تا به حال شده که در شب به حافظیه بروید؟.. رقص نورها را دور تا دور آرامگاه حافظ ببینید و گوش­ های خود را به بیتی از حافظ دعوت کنید؟.. بی­ تعارف بگوییم، شب­های حافظیه نهایت نفوذ در هاله ­ای از آرامش است. اگر در شب­های بهتری به حافظیه بروید، می­توانید مفهوم دلپذیر بودن آب و هوا را در یک مکان با بند بند وجودتان درک کنید.

شب‌های حافظیه شیراز، گویی تکه‌ای از آسمان به زمین آمده است. نسیم ملایمی که از کوه‌های زاگرس می‌وزد، بوی عطر گل‌های نارنج و یاس را در هوا پراکنده می‌کند. زیرا آسمان پرستاره  در نور مهتاب حافظیه چون نگینی درخشان می‌درخشد.

در این شب‌های رویایی، صدای نجوای باد در میان درختان سرو و چنار، آوایی دلنشین و آرام‌بخش می‌آفریند. حضور حافظ در هر گوشه و کنار این باغ احساس می‌شود؛ گویی روح او با اشعار جاودانش در هوا طنین‌انداز است. مردم از هر سو می‌آیند، عاشقان شعر و ادب، گردشگران کنجکاو و ساکنان شهر که حافظ را بخشی از زندگی خود می‌دانند.

قدم زدن در میان سنگ ­فرش‌های حافظیه، به معنای سفر در زمان و لمس تاریخ است. صدای خواندن غزلیات حافظ توسط بازدیدکنندگان، فضا را پر از شور و شعف می‌کند. هر کسی در این مکان مقدس، در پی آرامشی است که تنها در سایه شعر و خرد حافظ یافت می‌شود.

شب‌های حافظیه، فرصتی برای تأمل و تفکر است. زیر نور ماه، با نگاهی به آرامگاه حافظ، انسان به عمق اندیشه‌ها و اشعار او پی می‌برد و احساس نزدیکی بیشتری با این شاعر بزرگ پیدا می‌کند. در این لحظات ناب، همه چیز به نظر می‌رسد که به نوعی با هم آمیخته شده‌اند؛ شعر، طبیعت و انسان، همه در هم تنیده و هماهنگ هستند.

شب های حافظیه

حافظیه کجاست؟

تا کنون بارها ذکر کردیم حافظیه در پایتخت فرهنگ و هنر ایران زمین یعنی شهرشیراز واقع شده است، اما به منظور دسترسی به آدرس دقیق آن می­توانید از راهنمای نقشه کمک بگیرید.

آدرس حافظیه شیراز: استان فارس / شیراز / حد فاصل چهار راه ادبیات و چهار راه حافظیه / روبه­روی ورزشگاه حافظیه.

بخش های مختلف حافظیه

حافظیه شیراز، یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم و زیبای ایران، به لطف طراحی بی‌نقص و تأمل‌برانگیز آندره گدار، از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام زیبایی و جذابیت منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه به شرح کامل‌تر این بخش‌ها می‌پردازیم:

صحن یا حیاط جنوبی

اولین بخشی که بازدیدکنندگان با آن روبرو می‌شوند، حیاط جنوبی حافظیه است. این حیاط تا تالار میانی ادامه دارد و یک هکتار از مساحت کل مجموعه را شامل می‌شود. در این بخش، باغچه‌ای بلند و باریک وجود دارد که با گل‌ها و درختان متنوع خود، منظره‌ای بسیار چشم‌نواز و دلنشین ایجاد کرده است. این باغچه، مسیر عبوری اصلی را به تالار حافظیه هدایت می‌کند و بازدیدکنندگان را به سمت جلو می‌برد.

تالار حافظیه

تالار حافظیه در مرکز مجموعه قرار دارد و نقش مهمی در تقسیم حافظیه به دو بخش شمالی و جنوبی ایفا می‌کند. این تالار با الهام‌گیری از سبک معماری هخامنشیان ساخته شده است و شامل 20 ستون بلند می‌باشد که ارتفاع هر کدام به حدود 5 متر می‌رسد. این ستون‌ها با سرستون‌های زیبا و منحصر به فرد تزئین شده‌اند. تالار حافظیه، مکانی است که در آن می‌توانید به آرامش و تأمل بپردازید و از زیبایی‌های اطراف لذت ببرید.

آرامگاه قوام

در سمت چپ رواق حافظیه، آرامگاه خاندان قوام‌السلطنه قرار دارد. این خاندان از خاندان‌های مشهور و تأثیرگذار در تاریخ ایران بوده‌اند و آرامگاه آن‌ها نیز به همین دلیل در حافظیه قرار گرفته است. این بخش از حافظیه، با آرامش و سکوت خاص خود، مکانی مناسب برای تفکر و اندیشه است.

ایوان حافظیه

ایوان حافظیه، بخشی است که با عبور از آن به صحن شمالی دست پیدا می‌کنید. این ایوان به عنوان یک گذرگاه زیبا و مجلل طراحی شده است و با استفاده از معماری سنتی ایرانی و عناصر زیبایی‌شناسانه، حس خاصی به بازدیدکنندگان منتقل می‌کند.

صحن شمالی و آرامگاه حافظ

مهم‌ترین و زیباترین بخش حافظیه، صحن شمالی آن است که آرامگاه حافظ در بطن آن قرار دارد. این صحن، با فضای باز و وسیع خود، مکانی آرامش‌بخش و دلنشین است که بازدیدکنندگان می‌توانند در آن به آرامش و سکوت دست یابند. آرامگاه حافظ در مرکز این صحن قرار دارد و با طراحی زیبای خود، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری ایران به شمار می‌آید. آرامگاه حافظ، با کاشی‌کاری‌ها و نقوش زیبا و همچنین اشعار حافظ که بر روی دیوارها و سنگ‌قبرها حک شده است، مکانی بسیار روحانی و تاثیرگذار است.

مقبره های دیگر

در گذشته، حیاط شمالی حافظیه به عنوان قبرستان عمومی مورد استفاده قرار می‌گرفته است و به همین دلیل، هنوز هم مقبره‌های دیگری در اطراف حافظیه وجود دارند. این مقبره‌ها، بخشی از تاریخ و فرهنگ گذشته ایران را به نمایش می‌گذارند و با بازدید از آن‌ها، می‌توان به درک بهتری از تاریخ و فرهنگ این سرزمین دست یافت.

حیاط غربی و مقبره الشعرا

محوطه غربی حافظیه، فضایی سرسبز و زیبا دارد که تعدادی از آرامگاه‌های متعلق به شاعران، عالمان، نویسندگان، اساتید دانشگاه و هنرمندان در آن قرار دارد. این بخش از حافظیه، مکانی است که می‌توان به بزرگان فرهنگ و ادب ایران ادای احترام کرد و از آثار و دستاوردهای آن‌ها الهام گرفت.

حیاط شرقی

بخشی از حیاط شمالی به حیاط شرقی اختصاص دارد که با وجود دیواری از 14 طاق‌نما، غزل‌های حافظ با خط ثلث را به تصویر می‌کشد. این دیوار، با طراحی زیبا و هنرمندانه خود، مکانی بسیار جذاب و دیدنی است که علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی می‌توانند در آن به مطالعه و تأمل بپردازند و از زیبایی‌های اشعار حافظ لذت ببرند.

جشن های تاریخی حافظیه

حافظیه شیراز، به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی خود، همواره یکی از مراکز برگزاری جشن‌ها و مراسم مختلف در ایران بوده است. این مکان نه تنها به عنوان آرامگاه حافظ، شاعر بزرگ ایرانی، بلکه به عنوان مکانی فرهنگی و هنری شناخته می‌شود که جشن‌ها و مراسم‌های مختلفی در آن برگزار می‌شود. در ادامه به شرح کامل‌تر برخی از جشن‌های تاریخی حافظیه می‌پردازیم:

جشن نوروزی

یکی از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین جشن‌هایی که هر ساله در حافظیه برگزار می‌شود، جشن نوروزی است. نوروز، جشن سال نو ایرانیان است که ریشه در فرهنگ باستانی ایران دارد. در این زمان، حافظیه با تزئینات ویژه‌ای مزین می‌شود و مردم از سراسر کشور برای جشن گرفتن این عید به این مکان می‌آیند. برنامه‌های مختلفی از جمله موسیقی سنتی، نمایش‌های هنری، و خواندن اشعار حافظ برگزار می‌شود. این جشن، فرصتی است تا مردم به استقبال سال جدید بروند و با بازدید از آرامگاه حافظ، از روحیه و اندیشه‌های او بهره‌مند شوند.

جشن هنر شیراز

جشن هنر شیراز یکی دیگر از جشن‌های مهمی است که در حافظیه برگزار می‌شود. این جشن که به منظور بزرگداشت هنر و هنرمندان برگزار می‌شود، شامل برنامه‌های متنوعی همچون نمایشگاه‌های هنری، کنسرت‌های موسیقی، تئاتر و نمایش‌های سنتی است. حافظیه با فضای زیبای خود، محیطی ایده‌آل برای برگزاری این جشن‌ها و نمایش آثار هنری به شمار می‌آید. هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر از سراسر کشور و حتی از خارج از ایران به حافظیه می‌آیند تا در این جشن شرکت کنند و از آثار هنری و برنامه‌های فرهنگی لذت ببرند.

جشن بزرگ بیعت

جشن بزرگ بیعت، یکی دیگر از مراسم‌های مهمی است که در حافظیه برگزار می‌شود. این جشن به منظور بزرگداشت و تأیید وفاداری به ارزش‌ها و آرمان‌های ملی و فرهنگی برگزار می‌شود. در این جشن، مردم با گرد هم آمدن در حافظیه، به تجدید عهد و پیمان با ارزش‌های فرهنگی و تاریخی کشور می‌پردازند. برنامه‌های مختلفی از جمله سخنرانی‌های تاریخی، نمایش‌های فرهنگی و مراسم‌های سنتی در این جشن برگزار می‌شود که هدف آن‌ها تقویت وحدت و همبستگی ملی است.

دیگر جشن‌ها و مراسم‌های مردمی

علاوه بر جشن‌های رسمی و بزرگ، حافظیه میزبان جشن‌ها و مراسم‌های مختلفی است که ناشی از هلهله و شادی مردم می‌باشد. این جشن‌ها شامل مراسم‌های خانوادگی، جشن‌های محلی و مراسم‌های سنتی است که در محیطی آرام و دلنشین برگزار می‌شوند. مردم در این جشن‌ها با خواندن اشعار حافظ، نواختن موسیقی سنتی و برگزاری مراسم‌های مختلف، به شادی و جشن می‌پردازند. حافظیه به عنوان مکانی فرهنگی و تاریخی، همواره محلی برای گردهمایی و برگزاری جشن‌های مردمی بوده است.

اهمیت فرهنگی و اجتماعی جشن‌های حافظیه

برگزاری این جشن‌ها و مراسم‌ها در حافظیه، نشان‌دهنده اهمیت فرهنگی و اجتماعی این مکان است. حافظیه نه تنها یک آرامگاه تاریخی است، بلکه به عنوان مرکزی فرهنگی، نقش مهمی در حفظ و ترویج ارزش‌های فرهنگی و هنری ایران ایفا می‌کند. این جشن‌ها فرصتی برای مردم فراهم می‌کنند تا در فضایی فرهنگی و تاریخی، به شادی و جشن بپردازند و از زیبایی‌های هنری و فرهنگی کشور خود لذت ببرند.

در کل، حافظیه با برگزاری جشن‌های مختلف، به مکانی پویا و زنده تبدیل شده است که در آن فرهنگ، هنر و تاریخ به شکلی زیبا و هماهنگ در هم می‌آمیزند و تجربیات فراموش‌نشدنی برای بازدیدکنندگان ایجاد می‌کنند.

حافظیه با نوای دلنشین شجریان

حافظیه، آرامگاه لسان‌الغیب، حافظ شیرازی، مکانی سرشار از معنویت و زیبایی است که هر ساله پذیرای خیل عظیمی از مشتاقان فرهنگ و ادب فارسی است. قدم زدن در این مکان تاریخی و تماشای معماری چشم‌نواز آن، حس و حالی وصف‌ناپذیر به همراه دارد.

اما آنچه حافظیه را از سایر اماکن تاریخی متمایز می‌کند، نوای دلنشین استاد شجریان است که در فضای این مکان طنین‌انداز می‌شود. آواز استاد، روحی تازه به حافظیه می‌بخشد و اشعار حافظ را با جان و دل به مخاطبان منتقل می‌کند.

تصور کنید در میان گل‌ها و درختان حافظیه قدم می‌زنید و در همین حال، نوای گرم و دلنشین استاد شجریان به گوشتان می‌رسد. گویی حافظ با واسطه آواز استاد، با شما سخن می‌گوید و اشعار پرمغز خود را در گوشتان نجوا می‌کند.

ترکیب صدای استاد شجریان با فضای روحانی حافظیه، تجربه‌ای بی‌نظیر و فراموش‌نشدنی را برای هر بازدیدکننده رقم می‌زند. گویی در این لحظه، زمان متوقف می‌شود و شما به دنیای شعر و موسیقی ناب ایرانی سفر می‌کنید.

حضور در حافظیه و شنیدن نوای شجریان، فرصتی است برای غرق شدن در دریای معنویت و زیبایی. این تجربه، روح را جلا می‌دهد و حس آرامش و لطافت را به ارمغان می‌آورد.

اگر به دنبال تجربه‌ای منحصر به فرد و روحانی هستید، حتما به حافظیه بروید و خود را در میان نوای دلنشین استاد شجریان غرق کنید. مطمئناً این تجربه، تا ابد در خاطرتان باقی خواهد ماند.

در پایان

حافظیه شیراز با داشتن این بخش‌های متنوع و زیبا، یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین مکان‌های تاریخی و فرهنگی ایران است که هر ساله تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می‌کند. بازدید از حافظیه، فرصتی استثنایی برای آشنایی با فرهنگ و ادب غنی ایران و همچنین تجربه لحظاتی آرام و دلنشین در کنار آرامگاه یکی از بزرگ‌ترین شاعران تاریخ ایران، حافظ شیرازی.

اقامتگاه خانه باغ ایرانی

اقامتگاه بومگردی خانه باغ ایرانی واقع در قلب شیراز کمترین فاصله را تا جاهای دیدنی شیراز دارد همچنین اتاق های این اقامتگاه با کمترین قیمت بیشترین امکانات را دارند شما می توانید همین الان اتاق های خانه باغ ایرانی را رزرو کنید و از سفر خود به شیراز لذت ببرید.

اتاق نیما یوشیج خانه باغ ایرانی

اتاق نیما یوشیج

قیمت : 1,750,000 تومان
ظرفیت : 2 نفر
اتاق فریدون مشیری خانه باغ ایرانی

اتاق فریدون مشیری

قیمت : 2,625,000 تومان
ظرفیت : 3 نفر
رزرو انلاین هتل در شیراز

اتاق اقتصادی فروغ فرخ زاد

قیمت : 1,500,000 تومان
ظرفیت : 2 نفر
اتاق صدر الدین محلاتی خانه باغ ایرانی

اتاق صدر الدین محلاتی

قیمت : 3,500,000 تومان
ظرفیت : 4 نفر
اتاق شهریار

اتاق شهریار _ VIP

قیمت : 3,500,000 تومان
ظرفیت : 4 نفر

2 پاسخ

  1. باسلام رییس کل مجموعه حافظیه:اینجانب باکد ملی۱۴۵۰۵۵۲۵۸۷ ودارای کارت معلولیت شدید روان بهزیستی استان اردبیل:خواستار صدور کارت دیگر از شمارادارم ثانیا خواستار افزایش حقوق اداره کل پست اردبیل که به شماره صادرات ایران ۶۰۳۷۶۹۷۶۸۸۹۳۲۱۷۴ واریزمیشود رادارم وثالثا خواستار دریافت وام اشتغال حداقل به مبلغ ۸۰۰۰میلیارد تومان رادارم چون بامدرک لیسانس حقوق خیلی وقته که بیکارم وتازه خیلی مشکلات دیگه مثل بیکاری سایراعضای خانواده وطلاق وسایر مشکلاتم دارم بامن ارتباط بگیرید و۰۹۳۸۲۵۷۰۶۵۹ و۰۴۵۳۳۶۱۲۷۰۶ و۰۹۰۴۵۰۳۷۴۴۳ وآدرس اردبیل میدان حکیم نظامی خیابان ابوطالب کوچه دوم ابوطالب پلاک ۹ وکدپستی ۵۶۱۳۸۷۳۹۷۹ است

  2. رئیس حافظیه شیراز من به زبان فارسی علاقه دارم وامیدوارم که به مشکلاتی که دربالا اشاره کردم مثل افزایش حقوق اداره پست که به کارت صادرات ایران واریز میشه وسایرمشکلات به دقت انشالله گوش فرندفید ومشکل رابایاری الله حل کنید انشالله همیشه موفق وبه دور از گناه باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *