شاهچراغ شیراز

در میان جاذبه‌های دیدنی متنوعی که در شیراز وجود دارد، شاهچراغ یکی از گزینه‌های پرطرفداری است که به لحاظ معنوی و زیبایی معماری، جذابیت بسیاری برای افراد مختلف دارد. شاهچراغ شیراز به عنوان یک بستر گردشگری، سالانه حجم بالایی از مسافران و توریست‌ها را در خود جای می‌دهد! اما شاهچراغ کیست و چه چیزی درباره شاهچراغ سبب خاص شدن این مکان برای بازدیدکنندگان بوده؟

از آنجایی که شاهچراغ به لحاظ اعتقادی و مذهبی، مورد توجه مسلمانان قرار می‌گیرد، سوالات متنوعی در موارد مختلف ایجاد می‌شود. به همین دلیل در ادامه قصد داریم با ارائه توضیحات بیشتر در رابطه با این مکان، به سوالات شما در خصوص زندگی‌ نامه شاهچراغ، آداب زیارت و به طور کلی ویژگی‌های حرم مورد بحث، پاسخ دهیم. 

شاهچراغ شیراز

زندگی نامه شاهچراغ

حضرت سید امیر احمد، فرزند امام موسی کاظم بوده که در ایران به عنوان شاهچراغ شناخته می‌شود. به علاوه باید افزود که سید “السادات الاعاظم” هم از جمله القاب ایشان است. وی بعد از شهادت حضرت موسی کاظم، به عنوان جانشین ایشان انتخاب شد. بعدها حضرت سید امیر احمد، به ایران سفر نمود که دلیل آن دیدار با امام هشتم بوده است. طی این سفر، جریاناتی رخ داد که در نهایت سبب شهادت این عزیز در شهر شیراز شد. به همین دلیل در این شهر مقبره‌ای برای ایشان ساخته شده و امروزه بسیاری از مسلمانان برای زیارت به این شهر سفر می‌کنند.

در خصوص دلیل نامگذاری آن هم باید به داستان روشن شدن چراغ بر مزار ناشناخته‌ای اشاره کرد که توسط یک پیرزن اعلام شد. از این رو بعد از تحقیق درباره صاحب مزار، مقبره‌ای برای او ساخته شد که با عنوان شاهچراغ معرفی می‌شود.

معماری شاهچراغ

علاوه بر بحث شخصیت و هویت حضرت سید امیر احمد، شاهچراغ به واسطه معماری که دارد هم به طور ویژه‌ای مورد توجه افراد مختلف قرار می‌گیرد. در این بنا از کاشی‌کاری‌های بی‌نظیری بهره گرفته شده که جلوه فوق‌العاده‌ زیبایی به آن بخشیده‌اند. علاوه بر کاشی‌کاری‌های منحصربه‌فرد، آینه‌کاری‌های این بنا هم سبب شکوه هر چه بیشتر آن شده است. به طوری که نورپردازی فوق‌العاده‌ای را در فضای داخلی حرم ایجاد می‌کند.

در رابطه با سبک معماری شاهچراغ شیراز، باید به سبک آذری اشاره کرد که توجه هنرمندان و معماران را به خود جلب می‌کند. این سبک معماری به زمان ایلخانی باز می‌گردد. ضریح این حرم برای اولین بار در زمان فتحعلی شاه ساخته شد که جنس آن از نقره بود. ضریح دوم این حرم هم از نقره ساخته شده. به طور کلی باید گفت معماری و فضای داخلی این حرم به گونه‌ای است که آرامش عجیبی را در افراد جاری می‌کند.

معماری شاهچراغ

بازار شاهچراغ

علاوه بر خود محیط شاهچراغ و فضای معنوی آن، یکی از بخش‌های حائز اهمیت این مکان، بازار قدیمی شاهچراغ است که در نزدیکی مراکزی مانند حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ، ارگ کریم خان، چهارراه مشیر، مسجد نصیرالملک و بازار وکیل جنوبی قرار گرفته است. به همین دلیل این بازار هم به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری در شیراز مورد معرفی قرار می‌گیرد. ناگفته نماند که برخورداری از مسیرهای ساده برای حمل‌ونقل‌، سبب شده تا افراد بتوانند به راحتی به این بازار دسترسی پیدا کنند. 

بازار شاهچراغ، نگینی درخشان در کنار حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و یکی از قدیمی ترین و پر رونق ترین بازارهای شیراز است. این بازار با قدمتی که به دوره صفویه می رسد، در گذر زمان شاهد فراز و نشیب های بسیاری بوده و امروزه به عنوان یکی از مهم ترین مراکز خرید و گردشگری شیراز شناخته می شود.

در این بازار رنگارنگ، می توانید هر آنچه که به دنبالش هستید را پیدا کنید. از فرش های نفیس و عتیقه و ظروف مسی و سفالی گرفته تا ادویه های خوش عطر و زعفران ناب و عرقیات گیاهی، همه و همه در حجره های این بازار به انتظار شما هستند. قدم زدن در این بازار و حس کردن عطر ادویه ها و تماشای صنایع دستی هنرمندان ایرانی، می تواند تجربه ای لذت بخش و به یاد ماندنی برای هر گردشگری باشد.

علاوه بر خرید، می توانید در بازار شاهچراغ از غذاهای لذیذ ایرانی نیز امتحان کنید. در این بازار، رستوران ها و کافه های متعددی وجود دارد که انواع غذاهای سنتی و مدرن ایرانی را با قیمتی مناسب به شما ارائه می دهند.

بازار شاهچراغ، مکانی مناسب برای خرید سوغات و یادگاری از شیراز است. در این بازار می توانید انواع هدایای نفیس و ارزشمند را پیدا کنید که خاطره سفرتان به شیراز را زنده نگه دارند.

بازار شاهچراغ

اداب زیارت شاهچراغ

با توجه به اینکه شاهچراغ یکی از اماکن مذهبی بوده که افراد برای زیارت به آن می‌روند، لازم است آداب مربوط به زیارت در این مکان مورد توجه قرار گرفته شود. به همین دلیل در ادامه متون مربوط به زیارت شاهچراغ شیراز، مطرح شده است:

متن زیارت شاهچراغ

بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ

السَّلامُ عَلَیکَ یَابنَ رَسُولِ اللهِ

اَلسَّلامُ عَلَیکَ یَابنَ اَمیرِ المُؤمِنینَ

اَلسَّلامُ عَلَیکَ یَابنَ فاطِمَةَ وَ خَدیجَةَ

السَّلام عَلَیکَ یَا بنَ الحَسَنِ وَ الحُسَینِ

اَلسَّلامُ عَلَیکَ یَابنَ وَلِیِّ اللهِ

السَّلامُ عَلَیکَ یَا اَخا وَلِیِّ اللهِ

السَّلامُ عَلَیکَ یَا عَمَّ وَلِیِّ اللهِ

السَّلامُ عَلَیکَ یَا سَیِّدَ السّاداتِ الاَعاظِمِ

اَلسَّلامُ عَلَیکَ یَا اَحمَدُ بنُ مُوسَی الکاظِم

اَلسَّلامُ عَلی مَن کانَ سَیّدِاً فی عَشیرَتِهِ وَ جَلیلاً فی عِترَتِهِ وَ کَریماً فی مالِهِ وَ ثَروَتِهِ وَ وَرِعاً فی دینِهِ وَ شِرعَتِهِ

اَلسَّلامُ عَلی مَنِ اِقتَفی بِعَلیِّ بنِ اَبیطالِبٍ وَصِیّ رَسُولِ اللهِ فَاَعتَقَ اَلفَ مَملوُکٍ فی سَبیلِ اللهِ وَ عَبَدَاللهَ مُخلِصاً لَهُ الدّینَ حَتّی اَتاهُ الیَقینُ،اَلسَّلامُ عَلی مَن کانَ اَبوُالحَسَنِ مُوسی یُحِبُّهُ وَ یُقَدِّمُهُ وَ بِضیعَةِ المَوسوُمَةِ بِالیَسیَرةِ یُنَعِّشُهُ وَ یُنَعِّمُهُ وَ بِعشِرینَ مِن خَدَمِهِ وَ حَشَمِهِ یُکَرِّمُهُ وَ یُعَظِّمُهُ وَ بَعدَ ذلِکَ بِبَصَرهِ یَرعاهُ وَ یَحفَظُهُ ما یَغفَلُ عَنهُ،اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا مَولایَ وَ ابنَ مَولایَ، اَلسَّلامُ عَلی اَبیکَ المَسجُونِ المَظلوُمِ وَ عَلی اَخیکَ الغَریبِ المَعصُومِ المَقتُولَینِ ظُلماً بِالسُّمُومِ، اَلسَّلامُ عَلی اَولادِ اَخیکَ المَعصُومینَ الاَئمَّةِ  الهُداةِ الَمهدِیّینَ اَلسَّلامُ عَلی اُمِّکَ الطّاهِرَةِ الزّکِیَّةِ الَّتیِ ائتَمَنَت عَلی وَدایِعِ الاِمامَةِ اَلسَّلامُ عَلی اُختِکَ التَّقِیَّةِ النَّقِیَّةِ فاطِمَةَ المَعصُومَةِ الَتّی مَن زارَها وَ جَبَت لَهُ الجَنَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا ساداتی وَمَوالِیَّ جَمیعاً عَرَّفَ اللهُ بَینَنا وَ بَینَکُم فِی الجَنَّةِ وَ حَشَرَنا فی زُمرَتِکُم وَ اَورَدَنا حَوضَ نَبِیِّکُم وَ سَقانا بِکَأسِ جَدِّکُم مِن یَدِ عَلیِّ بِنِ اَبیطالِبٍ اَبیکُم وَ نَسئَلُ اللهَ اَن یُریَنا فیکُمُ السُّروُرَ وَ اَلفَرَجَ وَ الکَرامَةَ وَ اَن یَجمَعَنا وَ اِیّاکُم فی زُمرَةِ جَدِّکُم مُحَمَّدٍ وَ اَبیکُم عَلّیٍ صَلَواتُ اللهِ عَلَیهِما وَ الِهِما وَ عَلی اَرواحِکُم وَ عَلی اَجسادِکُم وَ عَلی اَجسامِکُم وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ. 

پس از اتمام این متن، هنگامی که روبروی ضریح مطهر ایستاده‌اید، متنی که در ادامه گفت شده را بخوانید:

اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِدِ الزَّکِیُّ الطّاهِرُ الوَلِیُّ وَ اَلدّاعِی الحَفِیُّ اَشهَدُ  اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً وَ نَطَقتَ صِدقاً وَ دَعَوتَ اِلی مَولایَ وَ مَولاکَ عَلانِیَةً وَ سِرًّا فازَ مُتَّبِعُکَ وَ نَجی مُصَدِّقُکَ وَ خابَ وَ خَسِرَِ مُکَذِّبُکَ وَ المُتَخَلِّفُ عَنکَ اِشهَد لی بِهذِهِ الشَّهادَةِ لاِکُونَ مِنَ الفائِزینَ بِمَعرِِفَتِکَ وَ طاعَتِکَ وَ تَصدیقِکَ وَ اتّبِاعِکَ وَالسَّلامُ یا سَیّدِی وَ ابنَ سَیّدی اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مِنهُ وَ اَلمأخوُذُ عَنهُ اَتَیتُکَ زائِراً وَ حاجاتی لَکَ مُستَودِعاًوَها اَنَا ذااَستَودِعُکَ دینی وَ اَمانَتی وَ خَواتیمَ عَمَلی وَ جَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی وَ اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدَ اَلسّاداتِ الاَعاظِمِ اَحمَدُ بنُ مُوسَی الکاظِمِ وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُه. 

صلوات خاصه شاهچراغ علیه السلام

بسم الله الرحمن الرحیم

اللّهُمّ صَّلِ عِلی أحمَدَ بنِ موُسَی الکاظِمِ سَیِّدِالسَّاداتِ الأعاظِمِ الشَّهیِدِ

المَظلُومِ الَّذِی کانَ أُبُو الحَسَنِ مُوسَی عَلَیهِ السَّلامُ یُحِبُّهُ وَ یُقَدِّمُهُ وَ کانَ

سَیِّداً فِی عَشِیرَتِهِ وَ کَریماً فِی مَالِهِ وَ وَرِعاً فِی دِینِهِ وَ عَبَدَ الّلهَ مُخلِصاً

حَتَّی أَتَاهُ الیَقیِنُ وَ صَلِّ عَلی مُحَمَّدِ بنِ مُوسَی الکاظِمِ العَابِدِ الزَّاهِدِ وَ

صَلِ عَلی حُسَینِ بنِ مُوسَی الکاظِمِ المَعروُفِ بِالحُسَینِ الصَّغِیرِ الَّذِی

قُتِلَ مَظلُوماً وَ صَلِّ عَلَی أخیِهِم عَلِیِّ بنِ مُوسَی الرِّضاَ المُرتَضَی

حُجَّتِکَ عَلَی مَن فِی الأرضِ وَ مَن تَحتَ الثَّرَی کَأفضَلِ مَا صَلَّیتَ

عَلَی أَحَدٍ مِن أولِیائِکَ.

در کنار متون مطرح، لازم است آداب و اعمال زیارت را هم به جای آورید. این مسئله شامل گرفتن وضو و غسل زیارت قبل از ورود به حرم، پوشیدن لباس پاکیزه و رعایت اخلاق نسبت به دیگر زائران و از همه مهم‌تر، خواندن نماز زیارت شاهچراغ می‌شود. این نماز مستحب بوده و با نیت “قربه الی الله” و مشابه نماز صبح خوانده می‌شود، که در نهایت ثوابش به روح حضرت شاهچراغ هدیه می‌شود. 

بخش‌های شاهچراغ

حرم شاهچراغ شیراز از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که تحت تاثیر معماری خاص این مکان هستند‌. این حرم دارای 4 صحن بوده که تحت عناوینی چون صحن امام جواد (ع)، صحن حضرت معصومه (ع)، صحن اصلی و صحن عتیق، نام‌گذاری شده‌اند. همچنین شبستان دارالعباده، شبستان حضرت سید میر محمد (ع) و شبستان بزرگ امام خمینی (ره)، 3 شبستان این حرم را تشکیل می‌دهند که ضریح شاهچراغ در شبستان دارالعباده قرار گرفته است.

حرم شاهچراغ شیراز از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که تحت تاثیر معماری خاص این مکان هستند‌. این حرم دارای 4 صحن بوده که تحت عناوینی چون صحن امام جواد (ع)، صحن حضرت معصومه (ع)، صحن اصلی و صحن عتیق، نام‌گذاری شده‌اند. همچنین شبستان دارالعباده، شبستان حضرت سید میر محمد (ع) و شبستان بزرگ امام خمینی (ره)، 3 شبستان این حرم را تشکیل می‌دهند که ضریح شاهچراغ در شبستان دارالعباده قرار گرفته است. این حرم دارای دو گلدسته بوده که تحت تاثیر معماری متقارن در دوره خاصی طراحی و اجرا شده‌اند.

شاهچراغ

بزرگداشت شاهچراغ

در رابطه با تاریخ ولادت شاهچراغ اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ با این حال 17 رجب به عنوان روز بزرگداشت این امام شناخته می‌شود. لازم به ذکر است که با وجود تلاش‌های گسترده‌ای که در راستای اطلاع نسبت به روز دقیق تولد این حضرت صورت گرفت، به دلیل عدم دستیابی به مستندات دقیق، تصمیم بر این شد که یک روز در دهه کرامت، به روز بزرگداشت شاهچراغ نسبت داده شود.

جاهای دیدنی نزدیک شاهچراغ

شهر شیراز به طور کلی دارای جاذبه‌های تفریحی و گردشگری متنوع و متعددی است که هر یک به نحوی شرایط را برای بازدید فراهم می‌آورند. از این رو می‌توان گفت تراکم گزینه‌های گردشگری در شیراز، سبب شده تا بخشی از این جاذبه‌ها در نزدیکی حرم شاهچراغ قرار داشته باشند. نمونه‌های محبوب برای بازدید در سفر به شیراز، شامل مواردی می‌شوند که در ادامه مطرح شده است: 

مسجد نصیرالملک

مسجد عتیق

نارنجستان قوام

خانه تاریخی منطقی‌نژاد

بازار وکیل

بقعه سید علاءالدین حسین

در راستای دسترسی ساده‌تر به هر یک از این اماکن، بسته به مسیرها و خدمات حمل‌ونقل عمومی موجود، می‌توانید از مپ و برنامه‌های مسیریابی بهره بگیرید. در هر صورت نزدیک بودن حرم شاهچراغ به این جاذبه‌ها، عاملی برای دسترسی بیشتر به امکانات گردشگری شیراز خواهد بود. از این رو در صورت سفر به شیراز و زیارت حرم شاهچراغ، توصیه می‌کنیم این دسته از جاذبه‌ها را هم در لیست بازدید خود قرار دهید.

به طور کلی شهر شیراز به عنوان یکی از جذابترین گزینه‌های گردشگری در ایران، علاوه بر حرم شاهچراغ دارای جاذبه‌های متنوع و متعدد دیگری هم هست. به همین دلیل سالانه مسافران و توریست‌های بسیاری، این شهر را جهت گشت‌وگذار و بازدید انتخاب می‌کنند. از جمله دیدنی‌های دیگری که در شهر شیراز می‌توان مورد بازدید قرار داد، باغ ارم شیراز، باغ دلگشا شیراز، باغ جهان نما شیراز، مجتمع خلیج فارس شیراز، ارامگاه عطار ،حافظیه، سعدیه، ارگ کریم خان، تخت جمشید، عمارت شاپوری و نقش رستم شیراز است‌. هر یک از این اماکن گردشگری دارای خصوصیات منحصر‌به‌فرد خود هستند و می‌توانند از جذابیت‌های تاریخی و تفریحی ایده‌آلی برای سپری کردن یک سفر ایده‌آل برخوردار باشند‌.

محرم شاهچراغ

در حرم شاهچراغ، مراسم محرم هم دارای برنامه ویژه‌ای بوده و اغلب مردم شیراز برای عزاداری در ایام محرم، به حرم شاهچراغ می‌روند. به علاوه در این مکان برنامه‌های ویژه بانوان، محافل انس با قرآن و دعا و مناجات، برای محرم در نظر گرفته می‌شود. از این رو می‌توان گفت آیین عزاداری و سینه‌زنی حسینی در این حرم برگذار می‌شود که به طور گسترده مورد استقبال عزاداران قرار می‌گیرد.

محرم شاهچراغ

موزه حرم شاهچراغ

از جمله جذابیت‌های شاهچراغ شیراز، می‌توان به برخورداری از موزه با بیش از 8000 شیء تاریخی اشاره کرد. این اشیاء برای دوره‌های تاریخی مختلف هستند و به عنوان اشیاء قدیمی و ارزشمند، شرایط مطلوبی را برای بازدید فراهم می‌آورند. لازم به ذکر است که موزه حرم شاهچراغ، در ساختمانی دو طبقه و به وسعت 1700 مترمربع، یکی از باشکوه‌ترین موزه‌های موجود در جنوب کشور است.

موزه آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) با گردآوری آثار ارزشمند از ادوار مختلف پیش از تاریخ تا دوران معاصر، در شمار فاخرترین موزه‌های جنوب کشور جای می‌گیرد. این موزه با بیش از ده هزار اثر نفیس، دروازه‌ای به سوی تاریخ و فرهنگ غنی ایران زمین است.

پیشگاه شهید

در این بخش، اشیاء و یادگارهای مرتبط با شهید محراب، حضرت آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب، به نمایش گذاشته شده است. دست‌نوشته‌ها، سجاده و اسناد مربوط به مبارزات ایشان در دوران پهلوی، روایتگر رشادت‌ها و فداکاری‌های این شهید بزرگوار است.

سفالیینه‌ها

سفال و سفالگری، قدمتی به بلندای تمدن بشری دارد و ایران به عنوان یکی از نخستین مراکز تولید سفال در دنیا شناخته می‌شود. موزه آستان مقدس شاهچراغ،مجموعه‌ای از سفالینه‌های نفیس را از منطقه فارس به نمایش می‌گذارد که متعلق به هزاره‌های دوم و سوم پیش از میلاد تا دوران اسلامی است. از جمله آثار ارزشمند این مجموعه، می‌توان به آجر نوشته با خط میخی ایلامی و سفالینه‌های دوران اسلامی اشاره کرد. همچنین، سفالینه‌های مربوط به دوران ساسانی و اشکانی نیز در این بخش جای گرفته‌اند.

فلزکاری و مینا کاری

ذوق و هنر ایرانیان در خلق آثار هنری بر روی فلز، در موزه آستان مقدس شاهچراغ به وضوح قابل مشاهده است. اشیاء فلزی این موزه، از دوران پیش از تاریخ تا دوران معاصر را شامل می‌شود و سرنیزه‌های مفرغی، قفل‌های برنجی، ظروف فلزی، تبر زین‌های فولادی و اشیاء تزئینی از جنس نقره، از جمله آثار شاخص این بخش هستند. هنر مینا کاری نیز در این مجموعه جلوه ویژه‌ای دارد و بیشتر گلدان‌ها و نمکدان‌های دوران قاجار را دربر می‌گیرد.

اشیاء بلورین و چینی

قدمت ساخت اشیاء بلورین در ایران به هزاره دوم پیش از میلاد باز می‌گردد و قدیمی‌ترین این آثار متعلق به منطقه لرستان است. هنر شیشه‌گری در دوران ساسانی به اوج خود می‌رسد و در ادوار اسلامی نیز رونق می‌یابد. تنگ‌های شیشه‌ای و عطردان‌های مربوط به دوران ساسانی و اسلامی، از جمله آثار بلورین این موزه هستند. ظروف چینی نیز از پرکاربردترین ظروف در ادوار صفوی و قاجار بود و آثاری متعلق به این دو دوره در موزه به نمایش گذاشته شده است.

مصنوعات چوبی و خاتم کاری

استفاده از چوب در زندگی بشر از دیرباز رواج داشته است. هنر کار بر روی چوب در ایران به انواع مختلفی تقسیم می‌شود و از جمله هنرهای مرتبط با این موزه می‌توان به معرق کاری و منبت کاری اشاره کرد. رحل‌های قرآنی و معجر مرقد حضرت سید میر محمد (ع) از جمله آثار چوبی این موزه هستند. از جمله شاخص‌ترین آثار خاتم کاری این موزه، قدیمی‌ترین درب ورودی حرم مطهر است که در دوران زندیه ساخته شده و در موزه نگهداری می‌شود. قاب‌های خاتم کاری ادعیه و زیارات متعلق به دوران قاجار نیز از دیگر آثار این مجموعه به شمار می‌رود.

مسکوکات و اسکناس

قدمت سکه‌های ایران به دوران هخامنشی باز می‌گردد. واحد سکه در این دوره “درک” بود و از جنس طلا و نقره ضرب می‌شد. در ادوار بعد، استفاده از سکه ادامه داشت و در دوران ساسانی، سکه‌های نقره جایگاه ویژه‌ای داشتند. در دوران اسلامی، سکه‌های متنوعی ضرب گردید و تقریباً در تمامی استان‌های ایران ضرابخانه‌ها فعال بودند. مجموعه سکه‌های موزه حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) مربوط به ادوار اشکانی، ساسانی و تمامی ادوار اسلامی است. اسکناس‌هایی متعلق به ادوار قاجار تا دوران معاصر نیز از دیگر آثار این مجموعه است. واحد پول در ادوار مختلف متفاوت بوده که می‌توان به واحدهایی رایج از قبیل دینار، درهم، پشیز، شاهی، ریال و تومان اشاره کرد.

قلمدان‌های لاکی: گنجینه‌های هنری دوره صفوی

هنر ساخت قلمدان‌های لاکی در دوره صفوی به اوج شکوفایی خود رسید و این قلمدان‌ها به عنوان ابزاری برای نگهداری قلم خوشنویسی، جایگاه ویژه‌ای در میان اهل ادب و هنر پیدا کردند. نقوش اصلی این قلمدان‌ها، تصاویری از داستان‌های ادبی و مذهبی بودند که با ظرافت تمام و با استفاده از رنگ‌های مختلف، بر روی سطح لاک نقاشی می‌شدند.

موزه آستان مقدس حضرت شاهچراغ نیز مفتخر است که مجموعه‌ای از این قلمدان‌های نفیس را در گنجینه خود جای دهد. هر کدام از این قلمدان‌ها، روایتگر داستانی منحصر به فرد و نمایانگر ذوق و هنر هنرمندان ایرانی در دوره صفوی است.

بازدیدکنندگان موزه می‌توانند با تماشای این قلمدان‌ها، سفری به دنیای هنر و ادبیات ایران در دوران صفوی داشته باشند و از ظرافت و زیبایی این آثار هنری لذت ببرند.

موزه حرم شاهچراغ

سوالات متداول

1. شاهچراغ فرزند کیست؟

شاهچراغ لقب حضرت سید امیر احمد، فرزند امام موسی کاظم است.

2. مادر شاهچراغ کیست؟

مادر شاهچراغ، به عنوان “ام احمد” معرفی می‌شود.

3. چه رستوران‌ها و کافه‌هایی نزدیک به حرم مطهر حضرت شاهچراغ است؟

در نزدیکی حرم شاهچراغ، می‌توانید از بستنی بابا ابر و یا غذاهای رستوران باغ کوبار، لذت ببرید.

4. ساعات کاری شاهچراغ و شماره تماس شاهچراغ؟

حرم شاهچراغ شیراز در کل روزهای هفته به طور 24 ساعته قابل رفت‌وآمد بوده و افراد می‌توانند در تمام ساعات شبانه روز جهت عبادت و زیارت، وارد حرم شاهچراغ شیراز شوند. در نتیجه هیچ محدودیت زمانی برای بازدیدکنندگان تعریف نمی‌شود. شماره تماس حرم شاهچراغ جهت برقراری ارتباط و مطرح نمودن سوالات، در ادامه مطرح شده:

07132131205

در خصوص آدرس این مکان باید به اطلاعاتی که در ادامه مطرح شده، اشاره کرد:

استان فارس، شیراز، میدان احمدی، خیابان ۹دی، ایستگاه اتوبوس ۹دی، جنب خانه تاریخی منطقی‌نژاد، حرم مطهر شاهچراغ

5. آیا در نزدیکی حرم مطهر حضرت شاهچراغ مرکز خرید وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال هم باید گفت مراکز خریدی چون نگین فارس عادل آباد و فروشگاه لباس تکتاز، در نزدیکی این هتل قرار گرفته‌اند‌.

6. آیا در نزدیکی حرم شاهچراغ هتلی جهت اقامت وجود دارد؟

از جمله نکات مثبت در رابطه با بازدید از حرم شاهچراغ، مجاورت آن با اقامتگاه‌های مختلف است. از جمله هتل‌هایی که در نزدیکی حرم شاهچراغ قرار دارند، می‌توان به مواردی که در ادامه مطرح شده اشاره کرد:

اقامتگاه سنتی بی بی

بوتیک هتل اسکرو

هتل کریمخان

اقامتگاه خانه باغ ایرانی

اقامتگاه بومگردی خانه باغ ایرانی واقع در قلب شیراز کمترین فاصله را تا جاهای دیدنی شیراز دارد همچنین اتاق های این اقامتگاه با کمترین قیمت بیشترین امکانات را دارند شما می توانید همین الان اتاق های خانه باغ ایرانی را رزرو کنید و از سفر خود به شیراز لذت ببرید.

اتاق نیما یوشیج خانه باغ ایرانی

اتاق نیما یوشیج

قیمت : 1,750,000 تومان
ظرفیت : 2 نفر
اتاق فریدون مشیری خانه باغ ایرانی

اتاق فریدون مشیری

قیمت : 2,625,000 تومان
ظرفیت : 3 نفر
رزرو انلاین هتل در شیراز

اتاق اقتصادی فروغ فرخ زاد

قیمت : 1,500,000 تومان
ظرفیت : 2 نفر
اتاق صدر الدین محلاتی خانه باغ ایرانی

اتاق صدر الدین محلاتی

قیمت : 3,500,000 تومان
ظرفیت : 4 نفر
اتاق شهریار

اتاق شهریار _ VIP

قیمت : 3,500,000 تومان
ظرفیت : 4 نفر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *