عمارت شاپوری شیراز
شیراز یک شهر جادویی و پر از زیبایی و شگفتی است که نه تنها در فصل بهار بلکه در فصلهای دیگر شما میتوانید شکوه و جلوه را در دل طبیعت نظارهگر باشید.عمارت شاپوری مربوط به دوره پهلوی است که در سال ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران در شهر شیراز به ثبت رسیده است. این عمارت یک محیط ساده اما شلوغی دارد و شما میتوانید تنوع رنگها را در فضای باغ مشاهده کنید که طراحی خاصی به دلیل وجود دهها درخت ایجاد کرده است.
به شما پیشنهاد میکنیم که با حضور در عمارت شاپوری لحظات خوشی را برای خودتان بر ارمغان بیاورید، چون آب و هوای مناسب، محیط جذاب و رویایی دارد و بهترین لوکیشن برای عکاسی است. اگر قصد سفر در فصل پاییز به شیراز را دارید به شما توصیه میکنیم که حتماً عمارت شاپوری را از نزدیک مشاهده کنید و این فرصت را به هیچ عنوان از دست ندهید.
تاریخچه عمارت شاپوری
عمارت شاپوری شیراز به دوره اوایل پهلوی برمیگردد که در مرکز شیراز ساخته شده و در مهر ماه سال ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ فردی به نام استاد ابوالقاسم مهندسی به سفارش عبدالصاحب شاپوری مشغول به طراحی و اجرای این عمارت زیبا در شیراز شد و توانست سبکی نوین را به یادگار بگذارد. تا دهه ۷۰ هجری شمسی این عمارت توسط خانواده شاپوری مورد استفاده قرار گرفته بود و در نهایت در سال ۱۳۷۸ دیگر به عنوان میراث فرهنگی ایران به ثبت رسید.
عمارت شاپوری شیراز کجاست؟
اگر قصد سفر به شیراز را دارید حتماً عمارت شاپوری که در خیابان کریم خان زند، خیابان انوری تقاطع اهلی قرار دارد دیدن کنید چون یکی از عمارتهایی است که اگر یک روز کامل برای دیدن آن در نظر بگیرید خالی از لطف نیست و به هیچ عنوان ضرر نمیکنید. شما میتوانید از وسایلهای نقلی عمومی یا خودروی شخصی خود برای دسترسی به این عمارت استفاده کنید و همچنین ایستگاههای مترو برای مقصد شما در نظر گرفته شده است.
اگر قصد استفاده از اتوبوس را دارید میتوانید سوار سرویسهای خط پایانهای ولیعصر و یا پایانه نمازی شوید و در ایستگاه چهارراه زند پایین بیایید و با کمی پیادهروی میتوانید به عمارت شاپوری برسید.
رستوران عمارت شاپوری
رستوران عمارت شاپوری یک محل دنج و زیبا برای گذراندن وقت شما میباشد و فرصت عالی است که در کنار دوستان و خانواده در این خانه تاریخی غذای ایرانی و سنتی سفارش دهید. رستورانی که در این عمارت وجود دارد بسیار بزرگ است و علاوه بر سفارش دادن غذا میتوانید انواع نوشیدنیهای تابستانی و بستنی و قهوه را در بخش کافی شاپ سفارش دهید. کیفیت غذای بسیار عالی دارد و میتوانید متناسب با سلیقه شخصی انواع مختلفی از غذاها را در منو مشاهده کنید.
منو رستوران عمارت شاپوری
این قیمت ها مربوط به 3،خرداد،1403 است.
خوراک گردن : 650 هزار تومان
خوراک ماهیچه : 650 هزار تومان
خوراک سلطانی : 600 هزار تومان
لاپلویی گوشت : 470 هزار تومان
خوراک برگ : 450 هزار تومان
خوراک درباری : 350 هزار تومان
خوراک لاری گوشت : 500 هزار تومان
خوراک اکبر جوجه : 300 هزار تومان
خوراک کوبیده زعفرانی : 380 هزار تومان
خوراک جوجه بدون استخوان : 250 هزار تومان
زرشک پلو با مرغ : 270 هزار تومان
خوراک لاری مرغ : 240 هزار تومان
خوراک ماهی شیر سوخاری : 480 هزار تومان
خوراک میگو سوخاری : 390 هزار تومان
چلو میگو بندری : 430 هزار تومان
کلم پلو شیرازی : 270 هزار تومان
ته چین مرغ : 270 هزار تومان
باقلا پلو : 100 هزار تومان
چلو ساده : 85 هزار تومان
پیتزا مخصوص 2 نفره : 290 هزار تومان
پیتزا گوشت و قارچ تک نفره : 250 هزار تومان
پیتزا گوشت و قارچ دو نفره : 280 هزار تومان
پیتزا چیکن تک نفره : 230 هزار تومان
پیتزا چیکن دو نفره : 250 هزار تومان
پیتزا چیکن پستو تک نفره : 245 هزار تومان
پیتزا چیکن پستو دو نفره : 265 هزار تومان
پیتزا مخلوط تک نفره : 250 هزار تومان
پیتزا مخلوط دو نفره : 270 هزار تومان
کشک بادمجان : 60 هزار تومان
سالاد فصل 50 هزار تومان
سالاد شیرازی : 45 هزار تومان
ترشی مخلوط 35 هزار تومان
زیتون پرورده : 55 هزار تومان
ماست و خیار : 45 هزار تومان
ماست و موسیر : 45 هزار تومان
کافی شاپ عمارت شاپوری
در عمارت شاپوری کافی شاپ بزرگ افتتاح شده که شما میتوانید انواع مختلفی از نوشیدنیهای سرد و گرم و خوشمزه را سفارش دهید. کافی شاپهایی که در این عمارت در نظر گرفته شده دارای فضای باشکوه و تاریخی هستند و شما میتوانید معماری خاصی را در این کافی شاپها مشاهده کنید. کافی شاپ در حیاط اصلی عمارت وجود دارد که دسترسی برای عموم آسان میباشد.
منو کافی شاپ عمارت شاپوری
این قیمت ها مربوط به 3،خرداد،1403 است و شماره تماس کافی شاپ 07132347491 می باشد
اسپرسو : 60 هزار تومان
امریکانو : 60 هزار تومان
کافه لاته : 90 هزار تومان
کافه لاته کارامل : 90 هزار تومان
کاپوچینو : 100 هزار تومان
هات چاکلت : 90 هزار تومان
قهوه ترک : 65 هزار تومان
شیر نسکافه : 75 هزار تومان
افوگاتو : 70 هزار تومان
چای قوری : 70 هزار تومان
چای تک نفره : 35 هزار تومان
چای زعفران و دارچین : 85 هزار تومان
چای کرک : 90 هزار تومان
چای سبز : 40 هزار تومان
چای ماسالا : 90 هزار تومان
دمنوش گل گاو زبان : 70 هزار تومان
دمنوش زعفران گل محمدی : 70 هزار تومان
دمنوش به لیمو اویشن : 70 هزار تومان
دمنوش بابونه : 70 هزار تومان
شیک شکلات : 100 هزار تومان
شیک موز و شکلات : 100 هزار تومان
شیک تیرامیسو : 100 هزار تومان
شیک نسکافه : 100 هزار تومان
شیک توت فرنگی : 100 هزار تومان
ایس لاته : 90 هزار تومان
شیر موز : 100 هزار تومان
کیک شکلاتی : 55 هزار تومان
کیک ردولوت : 55 هزار تومان
چیز کیک : 55 هزار تومان
کیک هویج و دارچین : 55 هزار تومان
باقلوا : 60 هزار تومان
فالوده شیرازی : 50 هزار تومان
فالوده و بستنی : 50 هزار تومان
بستنی سنتی : 50 هزار تومان
بستنی زعفرانی : 55 هزار تومان
بستنی شکلاتی : 60 هزار تومان
بستنی میوه ای : 90 هزار تومان
بستنی اسکوپی : 15 هزار تومان
موهیتو : 80 هزار تومان
معماری عمارت شاپوری
معماری عمارت شاپوری در بین گردشگران داخلی و خارجی زبان زد است چون شما در هیچ جایی از مکانهای تاریخی نمیتوانید یک سبک سنتی و مدرن را مشاهده کنید. این عمارت دارای زیر بنای ۸۴۰ متر مربع و مساحت اصلی زمین آن ۴۶۳۵ متر مربع در دو طبقه است. و بیشتر سبک معماری عمارت شاپوری به سبک قاجاری برمیگردد و در لیست اولین بناهایی قرار گرفته که با رویکرد معماری آزادانه طراحی و ساخته شده است. در زیر به چند مورد از معماری خاص این عمارت میپردازیم.
ورودی عمارت
دسترسی به ساختمان اصلی در محور اصلی نیست به این گونه که شما برای ورود به داخل آن باید چرخش ۹۰ درجه در نمای شمالی داشته باشید. معابر باکانیز از الگوی متقارن پیروی میکنند اما درختان به صورت قرینه کاشته نشدهاند. استفاده از بالکن یک سبک سنتی و غیر متعارف است ولی در این بنا از استفاده شده است.
نقشه و طرح کلی
نقشه و طرح کلی این عمارت بسیار بینظیر است به عنوان مثال شما میتوانید در این بنا راه پلههایی را مشاهده کنید که شاید در هیچ یک از عمارتهایی که در این زمان ساخته شده اند ندیده باشید. وقتی عمارت را مشاهده میکنید میبینید که اتاقهای متعددی دارد که در هر کدام از این اتاقها معماریها و کارکرد خاصی برایشان در نظر گرفته شده است. معماریهایی که در طراحی کلی این عمارت در نظر گرفته شده شباهت زیادی به یک باغ ایرانی اروپایی دارد.
معماری در نمای غربی عمارت شاپوری
وقتی شما نمای غربی این عمارت را مشاهده میکنید یک سری ستونهای مدور و منقوش گچی با کاشی کاریهای طرح هخامنش را می بینید که یک جلوه فوق العاده و باورنکردنی برای گردشگران خارجی ایجاد کرده است. در مرکز باغ عمارت شاپوری حوض پنجه پر بزرگ و زیبایی وجود دارد که جلوه باغ را تکمیل کرده است.
اتاقهای نشیمن و آشپزخانه
عمارت شاپوری دارای چندین اتاق نشیمن است که در هر کدام از این قسمتها دکوراسیون و طراحی متفاوتی دارد و بهتر است بدانید که این اتاقها مکان مناسبی برای استراحت و گفتگوی آنها بود. در معماریهای آشپزخانه شما وسایل قدیمی و سنتی زیبایی را مشاهده میکنید که برای تزیین به کار رفته و دارای امکانات کاملی برای پخت و پز بوده است.
حوض ها
معماری بینظیر دیگری که در عمارت شاپوری وجود دارد در قسمت حوضها است که به شکل ۵ فرد طراحی شده و لبههای این حوض از جنس سنگ گندمک است و باغچهای به شکل دایرهای اطراف این حوض را احاطه کرده است. علاوه بر حوض بزرگ به مقدار هر کرت باغ یک حوض کوچک در نظر گرفته شده است. و یک حوض دیگر به شکل قلبی در ضلع جنوب غربی وجود دارد.
درختان زیادی در این عمارت کاشته شدهاند که بیشتر معروفیت این عمارت به دلیل تنوع زیاد درختان است و شما میتوانید درخت سرو، افرا ،چنار انجیر، انار، نارنج و غیره را مشاهده کنید که در کنار این درختان گلهای رز و شمعدانی به زیبایی پرورش یافته اند.
یکی از مصالح اصلی و پرکاربرد در معماریهای ایرانی، آجرکاری است که در این عمارت این مصالح به شکلهای مختلفی از جمله طرح گل و بوته و هندسی به کار رفته است. وقتی به نمای داخلی و خارجی عمارت شاپوری نگاه میکنید نه تنها از آجرکاری بلکه از گچ بری در تزیین دیوارها و سقفها استفاده شده و معمار برای خلاقیت و تزیینات از مصالح کاشی و شیشه در کنار آجر و گچ استفاده کرده و یک معماری منحصر به فردی به وجود آورده است.
استفاده از آجر کاری و گچبریهای زیبا در نمای بیرونی و داخل بنا و بهره گرفتن هنر شیشه کاری در تمامی پنجرهها و درها و استفاده از ستونهای سنگی در نمای بیرونی و داخلی بنا یک سبک متفاوت در عمارت شاپوری است.
گشتی در باغ و عمارت شاپوری میزنیم
عمارت شاپوری اولین ساختمانهایی هستند که هم به زیبایی باغ با سبکهای متفاوت و هم به معماری و تزیینات بنای اصلی میپردازند و با تفکیک معماریهای متفاوت یک سبک اروپایی را بنا کردهاند. اول شما نمای بیرونی عمارت را مشاهده میکنید و در همان اول شگفتی نما شما را متحیر میکند. بعد از عبور از در ورودی شما باید از راهروی اولیه عبور کنید و یک مسیر پیچ در پیچ در بین باغچهها برای رسیدن به حوض پنج پر در نظر گرفته شده است.
درختان و گلهای متعددی در اطراف حوضها وجود دارند که به شکل قرینه ساخته شدهاند. در همین حیات اصلی میزها و صندلیهای رنگارنگی بین باغچهها برای کافهها چیده شدهاند که شما میتوانید بعضی روزها در کافه و حیاط برنامه اجرای موسیقی زنده را از نزدیک مشاهده و لذت ببرید. یکی از معماریهای هوشمندانه در عمارت شاپوری این است که از دو طرف حوض مسیرهای برای رسیدن به امارات اصلی وجود دارد.
دیدنیهای اطراف عمارت شاپوری
کمی جلوتر به سمت میدان شهرداری با ۵ دقیقه پیادهروی به خیابان دهنادی میرسید که این خیابان به عنوان یک خیابان باریک و پیچ درپیچ شناخته شده و منبع اصلی کتابفروشیهای قدیمی است. اگر عاشق ساندویچ و پیتزا هستید میتوانید در این منطقه خوشمزهترین غذاهای فست فود را سفارش دهید و یکی از غذاهای سنتی به عنوان کباب ترکی شیرازی را میل کنید. اگر صبر کنید تا هوا رو به تاریکی برود میتوانید در بلوار زند به دکههای کوچکی سر بزنید و غذاهایی مثل کپه ،سمبوسه و فلافل را سفارش دهید. شبهای این منطقه پر از دست فروشهایی هستند که با کیفیتترین و مناسبترین وسایل را برای فروش در اختیار شما قرار میدهند.
آرامگاه شاهچراغ یکی از مکان مذهبی و جاذبههای دیدنی استان فارس است که در اطراف عمارت شاپوری وجود دارد و شما میتوانید به این مکان نیز سر بزنید. یکی دیگر از مکانهای دیدنی که در اطراف عمارت شاپوری وجود دارد خانه تاریخی فروغ الملک است که قدمت آن به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی اول برمیگردد.
یکی از بناهای زیبا که در سال ۱۱۸۰ هجری قمری بنا شده و محل سکونت و فرمانروایی است،ارگ کریم خان زند میباشد که در حال حاضر به عنوان موزه بزرگ فارس شناخته شده است. تنگ رغز نیز یکی از جاهایی است که به عنوان عروس دره های ایران شناخته می شود و در حدود 200 کیلومتری شیراز قرار دارد.
ساعت کاری عمارت شاپوری
ساعت کاری عمارت شاپوری از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب به صورت تمام وقت در حال خدمت رسانی به گردشگران داخلی و خارجی هستند. برای ورود به این عمارت گردشگران داخلی باید ۲۰۰۰ تومان و خارج معادل ۵۰۰۰ تومان ورودی پرداخت کنند ولی اگر قصد استفاده از منوی کافی شاپ یا رستوران را داشته باشند نیازی به پرداخت این مبلغ نیست.
بهترین زمان بازدید از عمارت شاپوری
یکی از شهرهای خوش آب و هوای ایران شیراز است که شما میتوانید بهترین زمان را برای بازدید از این شهر باستانی و تاریخی را انتخاب کنید. برای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی سوال پیش میآید که بهترین زمان بازدید از عمارت شاپوری کی میباشد که در جواب باید بگوییم که اردیبهشت ماه شیراز قطعهای از بهشت است و ارزش دیدن را دارد.
اما این امر را فراموش نکنید که در این ماه از سال شیراز به عنوان شلوغترین شهر شناخته میشود و پذیرای گردشگران و مسافران زیادی است و اگر شما علاقه خاصی به شلوغی ندارید میتوانید فصل پاییز را برای سفر به این شهر زیبا انتخاب کنید. ماه دیگری که به عنوان بهترین زمان بازدید از عمارت شاپوری در نظر گرفته شده است اوایل آبان میباشد در این فصل رویایی می باشد،و یک حس و حال متفاوتی به گردشگران میدهد که شما به صورت مطلق در آرامش به سر میبرید و مدتی از هرگونه استرس و اضطراب دور می شوید.
بخشهای اصلی عمارت شاپوری کدامند؟
عمارت شاپوری شامل بخشهای مختلفی میباشد که هر کدام از این بخشها توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده چون علاوه بر داشتن معماری جالب در دسته میراث فرهنگی شناخته شده است. در زیر برخی از بخشهای اصلی این عمارت را بیان میکنیم:
۱_باغهای داخل عمارت به عنوان بخشهای اصلی به شماره میروند که این باغ در فصلهای بهار یک نمای خارق العادهای را ایجاد میکنند.
۲_نمایشگاههای زیادی در شهر شیراز برگزار میشود ولی یکی از بزرگترین و پر بازدیدترین نمایشگاه در عمارت شاپوری با وجود آثار هنری و صنایع دستی آغاز میشود که شما میتوانید انواع صنایع دستی و تاریخی را به عنوان سوغاتی شهر شیراز برای خود و خانواده به یادگار ببرید.
۳_بخش دیگری که در عمارت شاپوری مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته رستوران و کافههای درون عمارت است که محل مناسبی برای استراحت میباشد. امکانات و خدمات زیادی در این بخش وجود دارد که اکثر مسافران و گردشگران احساس رضایت دارند و از سفر خود لذت میبرند.
سخن پایانی
یکی از معروفترین و شناختهترین عمارت در شهر شیراز عمارت شاپوری است که بسیاری از افراد برای دیدن این شهر عازم سفر میشوند. در این عمارت معماری خاصی به کار رفته و نمای فوق العادهای را در شب به نمایش میگذارد و دارای بخشهای متفاوتی است که با کار کرد و معماری متفاوتشان توانستهاند زیبایی این عمارت را دوچندان کنند.
به شما توصیه میکنیم که حتماً در فصل بهار به شیراز سر بزنید و اگر برای سفر خود دچار تردید شدهاید بهتر است بگوییم که سخت در اشتباه هستید و بهتر است این سفر را در اولویت قرار دهید.
یک پاسخ
خیلی ممنون محتوای مفیدی بود😍